Holler: Reborn

Iedereen kent wel het verhaal van een man en een vrouw die van elkaar houden, maar niet samen kunnen zijn. Laat dit nu het thema zijn waarover Terence Holler zingt. De grootste liefde van zijn leven beschrijft hij door middel van dertien emotionele rocksongs. “Het album is een rollercoaster van gevoelens en stemmingen die soms tegenstrijdig zijn”, zegt de in Brooklyn geboren zanger / songwriter. Hij ging in 2022 solo toen hij de prog metal band Eldritch verliet, die hij eenendertig jaar geleden uit de grond stampte. Hij is nu terug, onder de naam Holler, met een reeks nummer, waarbij hij de muze vond bij o.a. Billy Joel, Elton John, Beatles en Rolling Stones, maar ook bij Journey, Boston, Toto en Bruce Springsteen. In de gelederen vinden we uiteraard zanger Terence Holler, gitarist Denis Chimenti, keyboardspeler Matteo Chimenti, bassist Leonardo Peruzzi en drummer Alex Gasperini. ‘Do You Believe’ (https://www.youtube.com/watch?v=tRoJKiYs6YM) is de eerste single. Het zorgt voor een rustige start waar de half hese vocalen mooi tot hun recht komen. Het catchy refrein gaat nu en dan de hoogte in en wordt daarna opgefleur met een knap stukje snarenwerk. Ze vervolgen met ‘I Don’t Want’, een positief klinkende easy listening rocker, die met het bijhorende keyboardlaagje best aangenaam klinkt. Het lijkt er bij momenten op dat James Hetfield in ‘Music Is The One‘ meezingt. De ruwheid en agressie van dit uptempo nummer lijken wel op zijn vocalen geïnspireerd, al is het een pak rustiger dan we van de thrashers gewoon zijn. Je krijgt een beklijvend gevoel bij het beluisteren van ‘Falling Apart’. Het funky nummer komt precies nooit volledig op toeren maar kan toch nu en dan verrassen. Maar dan neemt de sfeer in het album een andere wending. Er komt een meeslepend en soms duister gevoel en dat dragen de volgende nummers tot het eind van de schijf met zich mee. Er is ook plats voor het tragere werk, zoals de smekende ballad ‘Those Eyes’ en ‘Don’t Walk Away’.Het valt wel op dat er naar het einde toe wat duisternis in de nummers kruipt. Toch weet een portie keyboard voor wat vrolijkheid in het sombere meeslepende ‘Without You’. De smeekbede ‘Yulia’ sluit de plaat af. Of we ook de muze waarvan hij sprak in zijn nummers terug horen zal ik niet zeggen. Het is best oké, maar er zit wat te weinig dynamiek in om het, voor mij althans, boeiend te houden.

Rocking Klingon (75)

Scarlet Records SC 447-0

Tracklist: 1. Do You Believe 2. I Don’t Want 3. Music Is The One 4. Into Me Forever 5. Those Eyes 6. Falling Apart 7. Wrong Words 8. Don’t Walk Away 9. Invisible Man 10. How Long 11. Without You 12. Within Me 13. Yulia