Cigar Box Band: Don’t Belong

Met ‘Don’t Belong’ maken wij, van MUSIKA, kennis met Cigar Box Band, een Braziliaanse band die in 2021 werd opgestart. Het “vaste” trio – Germano Renan (vocals), Fred Chamone (cigarbox gitaar, elektrische gitaar, akoestische gitaar, lap steel, bass, melotron) en Paulo Espinha (drums, percussie) – zorgt op dit album voor zeven tracks die een mix vormen van blues, Southern rock, boogie en classic rock. Hun sound zweeft ergens tussen werk van Seasick Steve, (oude) ZZ Top en Led Zeppelin in. De ene keer wat meer kijkend richting pure blues, dan weer eerder de rock tour opgaand, om ondertussen ook nog eens boogie gewijs van zich te laten spreken. Het levert een leuk album op dat ons alvast weet te boeien, zonder dat we compleet van de sokken worden geblazen. Dat komt vooral omdat we het stem timbre van Germano niet als absolute top durven gaan omschrijven, al kwijt hij zich wel goed van zijn taak hier. Het gitaarwerk van Fred vinden we, bij momenten toch, wel echt sterk, terwijl Paulo mooi de cadans en het tempo aangeeft. En dan is er ook nog Eduardo Sanna op harmonica. Zijn bijdrages zijn steeds opnieuw een streling voor het oor. Zo zorgt Cigar Box Band voor een heel aangenaam album dat vlot weg luistert en ons reeds een pak mooie momenten heeft bezorgd. Als we echt een label moeten kleven op dit album, durven we stellen dat het dichter bij blues aanleunt dan bij rock, laat staan bij metal. Zeker fans van Seasick Steve en dergelijke artiesten, zullen dit maar wat graag aan hun collectie willen toevoegen.

Luc Ghyselen (78)

M&O Music

Tracklist: 1. Be Mine 2. Don’t You Believe 3. A Lot Of Times 4. Don’t Belong 5. I Wasn’t Wrong 6. Everythin 7. Turn The Stone