Secondhand Saints, 10 februari 2024.

Secondhand Saints, Rise Your Fist, Incult @ Hell, Diest.

Een Belgische avond was het menu in Hell op zaterdag 10 februari. Drie opkomende bands in uiteenlopende genres sierden het podium.

Death metal outfit Incult, opgestart in de buurt van Antwerpen, opende de avond stevig en schudde iedereen meteen wakker. Een goed gevulde Hell zag dat het goed was. De band stelde hun zopas verschenen debuut album ‘The Burnt Offering’ voor, een acht tracks tellend schijfje dat regelmatig door mijn boxen zal knallen!

*Foto’s: Incult*

Raise Your Fist, opgestart in Beerse, begon zo’n twintig minuten te laat aan hun set, maar maakte dat goed met messcherpe riffs die typeren voor een goed geoliede metalcore band. Dit is ook een band die je zo uit de massa haalt, vanwege de zang. Een stem waar je voor of tegen bent. In alle eerlijkheid neig ik naar tegen, maar de aanwezigen genoten zichtbaar van het optreden, dus kan het ook aan mij liggen.

*Foto’s: Raise Your Fist*

Afsluiter was de winnaar van de Alcatraz bash 2023 Secondhand Saints en is ook zo een band die zorgt voor mixed emotions. Ik ben niet zo thuis in deze afdeling van het metal gebeuren. Ik hoorde flarden Linkin Park, ik hoorde ook stevige uithalen. Maar ik hoorde ook geluiden die zo bij Electric Callboy kunnen aansluiten. Een mix dus van nu metal, metalcore en electronica. Ik zag een band die zich smeet, en dat met volle overtuiging deed. De twee frontmannen kweten zich goed van hun taak.

*Foto’s: Secondhand Saints*

Drie Belgische bands, drie diverse stijlen, een goed gevulde zaal. Heerlijk toch? Meer heb ik dan ook niet nodig om blij gezind huiswaarts te keren.

Met dank aan Erik Depooter.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.