Thy Shining Curse: Theurgia

Erg veel info omtrent Thy Shining Curse krijgen we niet mee gestuurd en als we op het wereldwijde web gaan zoeken matcht de meegestuurde info niet met wat we daar vinden! We krijgen we mee gestuurd: Thy Shining Curse is een solo project van Leonidas opgestart in 2021 in het Amerikaanse Pittsburgh. Wat vinden we op het wereldwijde web: Thy Shining Curse werd in 2021 opgestart in Griekenland. Wat we wel vinden bij beide bronnen is de naam Leonidas (Diamantopoulos) en het feit dat deze ‘Theurgia’ het debuut is voor Thy Shining Curse. Opnieuw verschillende info krijgen we over de medewerkers op dit album. Het wereldwijde web vermeld César Moreira (extra vocals), Gabe Pietrzak (lead gitaar) en Alexey Chichikaylo (ritme gitaar) op één track: ‘Melmoth’. De meegestuurde info vermeld Leonidas (keyboards, orkestratie), Gabe Pietrzak (gitaar) en Cezar Moreira (vocals) als line-up. Maar goed, daar zit je misschien niet op te wachten, al willen we ook nog meegeven dat we in een tweetal tracks – opener ‘Theurgia’ en ‘Aesahaettr’ – ook nog vrouwelijke vocalen horen. Voor de rest telt ‘Theurgia’ zeven mooi opgebouwde tracks die we het best onder de noemer symphonic death metal kunnen onderbrengen. Tal van ritme en tempo veranderingen komen zo aan bod en zorgen zodoende voor een heel gevarieerd geheel waar kracht, melodie en symfonische elementen om de meeste aandacht strijden. Uiteindelijk vormen deze ingrediënten een mooi symbiose dat ons vlot blijft boeien en ons volledig kan overtuigen. Een extra pluim steken we op de hoed van de gitaren die best wel voor weergaloze gitaarsolo’s zorgen, terwijl er ook wel heel mooie piano en symfonische accenten langs komen. Vanaf het titelnummer, dat het album vooral orkestraal opent, worden we meegevoerd in de mooi uitgetekende muzikale wereld van Thy Shining Curse. Het is een album geworden dat vooral de liefhebbers van o.a. het Griekse SepticFlesh of zelfs het Italiaanse Fleshgod Apocalypse zullen koesteren. Voor ons is dit debuut een prachtig visitekaartje geworden zodat we meteen beloven om Thy Shining Curse nauw op te volgen.

Luc Ghyselen (96)

ViciSolum Productions

Tracklist: 1. Theurgia 2. Abyssaoth 3. Aesahaettr 4. Acephale 5. Lenore 6. Heptacletus 7. Melmoth