The Devils: Let The World Burn Down

Het Italiaanse tweetal The Devils – Erika Switchblade (vocals, drums) en Gianni Blacula (vocals, gitaar) – komen er aan met hun vierde full-album getiteld ‘Let The World Burn Down’. Dat het tweetal niet echt naam en faam geniet in kringen van hard rock en metal kunnen we enigszins begrijpen, want hun mix van alternative rock, rock ‘n’ roll en blues zal bij een aantal van die “die hard” fanaten niet echt aanslaan. En toch bezorgen The Devils ons hier een “good time” met dit tien tracks tellend album. Oké, niet alle ideeën gaan er even vlot. Zo vinden we bijvoorbeeld ‘Roar II’ maar niets, al begint het korte nummer enorm energiek en gedreven, maar de geschreeuwde tekst halfweg vinden we dan weer niets. Voor de rest hebben we eigenlijk geen aan of opmerkingen. Liefhebbers van o.a. zogenaamde hypnotiserende North Mississippi Hill Country blues (denk aan R.L. Burnside, Cedric Burnside of T-Model Ford om het maar bij die te houden), maar ook van o.a. Black Box Revelation of Jon Spencer Blues Explosion of zelfs The Black Keys zullen hier hun gading vinden. Zelf omschrijven The Devils hun sound als “wild, luid, en erg sexy” en na onze luisterbeurten van dit album, kunnen we ons daar perfect in vinden. Zo is ‘Let The World Burn Down’ een aanradertje voor wie ook eens verder kijkt dan een van de subgenres van hard rock of heavy metal. Tracks waar je ons altijd mag voor wakker maken zijn o.a. het heel gedreven ‘Mr. Hot Stuff’, dat naar onze smaak erg richting The Black Keys neigt, het nog een heel stuk energieker gebrachte ‘Shake ‘Em’, en de bluesy rockabilly sound die ze neerzetten tijdens ‘Teddy Girl Boogie’.

Luc Ghyselen (80)

Go Down Records

Tracklist: 1. Divine Is the Illusion 2. Killer’s Kiss 3. Mr Hot Stuff 4. Big City Lights 5. Til Life Do Us Part 6. Roar II 7. Shake ‘Em 8. Teddy Girl Boogie 4. The Last Rebel 5. Horror And Desire