Old Black, 3 februari 2024.

Old Black, Demenzia Mortis, Balberskult, Old Black @ Hell, Diest.

Onder de noemer “Necromantic Rites Tour” maakten op zaterdag 3 februari vier bands hun opwachting in de Diestse Hell: Old Black, Demenzia Mortis, Balberskult en Depressive Witches. Een internationaal gezelschap dus, maar met toch een aantal bands die we niet echt kennen. Opnieuw was de opkomst eerder matig te noemen en dat is eigenlijk spijtig, al moet het ons ook wel eens van het hart dat een pak liefhebbers hun zuurverdiende euro’s wat aan achter houden. Er staat immers nog heel veel op de muzikale kalender dit jaar!

*Foto’s: Depressive Witches*

Het Franse Depressive Witches, opgestart in 2018, mag de spits afbijten en doet het niet onaardig. Het tweetal zorgde reeds voor twee full-albums die hun mix van black metal en black ‘n’ roll weer geeft.

*Foto’s: Balberskult*

Balberskult is dan afkomstig uit Duitsland en staat voor gitzwarte black metal. Dit gezelschap zorgde sinds de opstart in 2017 reeds voor twee ep’s en een split. Ook dit gezelschap doet het niet onaardig maar laat, op ons dan toch, geen overweldigende indruk na.

*Foto’s: Demenzia Mortis*

Het Belgische Demenzia Mortis is ons meer bekend. Deze band uit de buurt van Mons (Bergen) is reeds sinds 2014 actief en zorgt voor een blackened death metal sound. De band zorgde reeds voor twee full-albums en een ep en werd hier in Hell toch wel goed ontvangen door de aanwezigen. Voor ons toch wel een best geslaagd concert.

*Foto’s: Old Black*

Old Black is ook al een Franse black metal band opgestart in 2006. Ondanks die toch vrij lange muzikale carrière, puilt de discografie van dit gezelschap niet uit van de releases. Een paar demo’s, een split, en ep en een full-album is voorlopig de enige nalatenschap van deze band. Dit resulteert ook nu weer, als je het ons op de man af vraagt, in een matig concert.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.