Night Slasher: Night Slasher

Het Litouwse Night Slasher is een nieuwkomer, die in 2023 is opgericht (althans onder de naam Night Slasher). Daarvoor stond het viertal bekend als Alcotopia en bracht het in 2019 één album uit, ‘It Hits The Spot’. Night Slasher is een speed / thrash metal band met wat (proto) black metal invloeden in hun geluid. Vanaf het eerste nummer, ‘Ice’, komt er een barrage van thrash riffs op je af, vergezeld van af en toe een solo zoals gebruikelijk is in dit genre. De riffs variëren van melodieus en memorabel tot ronduit visceraal. Night Slasher is niet de meest innovatieve band die er is (wat op zich al zeldzaam is in dit subgenre) maar levert een meer dan competent album af. Gezien het feit dat er geen fysieke release van dit album is, behalve als je het zelf bij de band bestelt op CD-R, is de productiekwaliteit uitstekend. Alle instrumenten zijn duidelijk te horen en hebben voldoende scheiding. De gitaren zijn gruizig maar helder, de bas punchy en de drums en cymbalen bieden een mooie achtergrond voor dit alles. Het album biedt acht nummers, die samen ongeveer veertig minuten duren. Hoewel de meeste nummers een hoog tempo hebben, zijn er ook enkele rustpunten te vinden. ‘Liver Ripper’ is er zo eentje, die je naar binnen trekt met een langzame, stemmige, donkere en griezelige gitaarprogressie en wat kwellende vocalen. Na ongeveer negentig seconden vindt de band dat je genoeg hebt gehad en trapt weer op het gaspedaal om een snelle, hectische song af te leveren. Ik moet zeggen dat ik bij het begin van de virtuele B kant van het album mijn aandacht een beetje verloor. Op dit punt krijg je het gevoel dat de nummers een beetje te veel in elkaar overvloeien, wat enige vorm van vermoeidheid en afleiding veroorzaakt. Night Slasher biedt een meer dan adequaat album aan, vooral voor fans van wat blackened thrash metal, wat de laatste jaren een grote opleving lijkt te hebben. Ik hoop dat ze binnenkort eens een podium in onze regionen aandoen.

Thomas Vervoort (79)

Sliptrick Records

Tracklist: 1 Ice 2 Black Trip 3 Clyster Lizard 4 Liver Ripper 5 Pit Of Hate 6 Ablaze 7 Towers 8 Satan In The Hall