Jim Peterik World Stage: Roots & Shoots Vol. 1

Als oprichter van Survivor in 1978 weet songwriter en muzikant Jim Peterik hoe hij een succesvol album moet maken. De Amerikaanse muzikant en songwriter heeft eerder een reeks zeer goed ontvangen albums voortgebracht met samenwerkingen met Dennis DeYoung, Kevin Cronin, Johnny Van Zant, Don Barnes, Tom Keifer en meer. Vervolgens wijdde hij een heel album aan vrouwelijke rockers, wat resulteerde in het opmerkelijke ‘Tigress – Women Who Rock the World’. Dit album toonde samenwerkingen met uitstekende zangeressen en muzikanten als Jennifer Batten, Chloe Lowery, Rosa Laricchiuta, Chez Kane en anderen. Gedurende zijn carrière heeft Peterik enkele van de meest onvergetelijke rocknummers geschreven, waaronder ‘Vehicle’ van The Ides Of March (waar hij als leadzanger optrad), hits als ‘The Search Is Over’, ‘High On You’, ‘I Can’t Hold Back’ en klassiekers voor .38 Special als ‘Hold On Loosely’, ‘Caught Up In You’, ‘Fantasy Girl’ en ‘Rockin’ Into The Night’. Peterik schreef ook het geweldige ‘Eye Of The Tiger’, waarvoor hij een Grammy won en een Oscar kreeg. ‘Roots & Shoots Vol. 1′ wordt zijn vijfde met World Stage. World Stage is een all-star groep die voor live-shows wordt samengesteld. In de gelederen treffen we Ed Breckenfeld (drums en percussie), Mike Aquino (lead- en ritmegitaar), Bob Lizik (bas) en Christian Cullen (keyboards). Dit album is het eerste deel van een conceptalbum, waarin hij met een reeks gerenommeerde zangers en muzikanten de brug slaat tussen Roots (de meest iconische artiesten uit de klassieke rock van de jaren 80) en Shoots (de meest opwindende nieuwe talenten). Naast Kevin Cronin en REO Speedwagon zijn de opmerkelijke gasten op Vol. 1 onder andere Kelly Keagy (Night Ranger), Don Barnes (.38 Special), Mark Farner (Grand Funk), naast opkomende talenten als Colin Peterik (Jims zoon!), Ashton Brooke Gill, Paul Childers, Leslie Hunt, Mark Mackay, en een duet tussen Dave Mikulskis en Lisa McClowry. World Stage belichaamt Jim’s muzikale nalatenschap als liedjesschrijver van melodieuze rock. Nummers als ‘Dangerous Combination’ (https://www.youtube.com/watch?v=Y6cLKWuyayg) zijn meer gericht op de Amerikaanse melodieuze rock. ‘Before Anyone Knows We’re Gone’ zweeft tussen country en pop. ‘Friends Forever’ gaat richting Pride Of Lions. Het album put kracht uit de afwisseling van verschillende stijlen, afhankelijk van de zanger. Dit album is een duidelijk eerbetoon aan de Amerikaanse sound en zijn wortels. De knappe productie van het album is een pluspunt. ‘Roots & Shoots Vol. 1’ zorgt voor een breed publiek dat vele generaties met elkaar weet te verbinden.

Rocking Klingon (85/100)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Dangerous Combination (feat Kevin Cronin & REO Speedwagon) 2. Before Anyone Knows We’re Gone (feat Colin Peterik) 3. Last Dream Home (feat Don Barnes) 4. Forever’s the Last Place You Look (feat Paul Childers) 5. Mend Fences (feat Kelly Keagy) 6. As I Am (feat Ashton Brooke Gill) 7. Friends Forever (feat Jim Peterik and Mark Farner) 8. Suddenly (feat Leslie Hunt 9. I Found Me (feat Mark Mackay) 10. Fire And Water (feat Lisa McClowry and Mike Mikulskis)