Aureole: Alunarian Bellmaster

Aureole is een van de projecten waar Markov Soroka (M.S.) alles in zijn dooie eentje bekokstoofd en uitvoert. Misschien ken je de artiest van een van zijn andere projecten – Tchornobog of Drown – of ken je de man via Krukh, een band / project waar hij samen werkt met gitarist N. Salimbayev. Onder de naam Aureole zorgt M.S. voor een mix van atmospheric black metal en ambient. Met ‘Alunarian Bellmaster’ is hij aan een het derde full-album voor dit project toegekomen. ‘Alunarian Bellmaster’ telt negen tracks die je zo’n drieënzestig minuten probeert zoet te houden. Wij zeggen wel “probeert”, want de sound die M.S. creëert met Aureole is niet echt “our cup of tea”. Het is ons iets veel ambient gericht met tal van geluiden die een spacy karakter hebben en die ons wel koude rillingen weet te bezorgen maar dan eerder omdat we het geheel niet smaken. De man gebruikt ook een pak verschillende bellen tijdens de nummers op dit album. En tijdens ‘Warpstorm’ krijgt hij de hulp van Eugnosis (synthesizer). We kunnen ook niet echt zeggen wat we vinden over de stem van M.S. want die komt met moeite boven de soms irritante geluiden uit. Dat de man met Aureole wel zijn aanhangers heeft, is natuurlijk een vaststaand feit, anders kan je geen drie full-albums gaan uitbrengen onder de naam. Ons doet het dus zo goed als niets, met uitzondering van op de zenuwen werken. En daar passen we eerlijk gezegd wel voor als het aankomt op ontspanning en beleving vinden.

Luc Ghyselen (40)

Prophecy Productions / Lupus Lounge

Tracklist: 1. Solariis Strike [Activation >> Alunar] 2. Alunarian Ghosts Of Bellmaster 3. 10,000 Bells Resonate Cosmos Untold 4. Warpstorm [Invasion >> Alunar] 5. Arrival Of Deathless Interlopers 6. Orbiting Among Alunarian Ruins 7. Beware That Which Inhabits The Belltower 8. Alunarian Surrender 9. [UGC 2885 >> Spawn A Second Citadel Bell…]