Inver: On This Earth

Wie houdt van een sound waar dark rock, gothic en zelfs wat doom / death elkaar vinden, mag zeker op zoek gaan naar het debuutalbum van Inver. Met ‘On This Earth’ zorgt dit trio – Bryn Jones (gitaar, vocals), Jake Doherty (gitaar) en JJ ‘Jaff’ Flames (bass, backing vocals, instrumentatie) – voor zeven tracks die best wel naar veel, en veel, meer smaken indien je fan bent van het (sub)genre of van bands als Fields Of The Nephilim of Paradise Lost om het maar bij die twee te houden. Het drietal zorgt immers voor heel mooi opgebouwde nummers die mooi worden uitgewerkt. Geen van de nummers zakt hier door de mand. Integendeel, track na track weet het drietal te bekoren en onze aandacht vlot vast te houden middels mooie tempo en ritme veranderingen die ook de graad van duisternis, die de klankkleur bepaalt, weet te veranderen. We laten ons in ieder geval graag onderdompelen in de donkere klankkleur die Inver weet te schilderen met hun nummers. Enig nadeel aan dit schijfje is de, naar onze smaak dan toch, vrij korte speelduur, want na na hoop en al drieëndertig minuten is dit eerste verhaal van de band al uitgezongen. Gelukkig bestaat er dan zoiets als een repeat knop, een knop die we heel vlug gebruiken als we bij het einde van ‘On This Earth’ zijn aangekomen voor een nieuw rondje. Dat het geheel misschien niet echt vernieuwend te noemen is, kunnen we begrijpen, maar als men het goed brengt, heeft muziek niet altijd nieuwe impulsen nodig. Dat is precies wat de heren van Inver hebben begrepen en dat ze hier op een uiterst knappe manier neer zetten. Liefhebbers van het (sub)genre of van de eerder genoemde bands mogen deze ‘On This Earth’ van Inver zeker op hun verlanglijstje plaatsen.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Thruth 2. Lost Traveler 3. Tarnished Son 4. Tempestarius 5. Devil’s Hands 6. We All Get Lost 7. I Stand With Trees