Savaged: Night Stealer

Het Spaanse Savaged werd in Barcelona, Catalonië opgestart in 2021 en drukt zich muzikaal uit aan de hand van een mix van traditional heavy metal en speed metal. Datzelfde jaar zorgde de band reeds voor een eerste twee tracks tellende ep met ‘Knights Of Metal’. Het bleek reeds voldoende om interesse op te wekken van een paar gereputeerde festivals. Nu zorgt het kwartet voor een acht tracks – Waarvan ‘Welcome To …’ gewoonweg een heel korte instrumentale intro is voor ‘Elm Street’ – tellend debuutalbum: ‘Night Stealer’. Het huidige kwartet – Cristian Blade (drums), Aleix Coll (bass), Jamie Killhead (gitaar, vocals) en Joan Grimalt (gitaar) – zorgt hier heel traditioneel klinkende heavy metal en speed metal en schuwt duidelijk de clichés die het (sub)genre kenmerkt niet. Integendeel die liggen er naar, onze smaak dan toch, veel te vingerdik op. De hoge uithalen worden afgewisseld met cleane vocalen en met nog hoger uithalen. Als je dan ook nog weet dat de heren ook op puur compositorisch niet echt uitblinken in originaliteit, dan weet je dat we aale, maar dan ook alles, al eens eerder, en meestal ook (veel) beter, hebben gehoord. Nee, ons weet het kwartet van Savaged alvast niet te overtuigen met deze ‘Night Stealer’. We hopen dan ook, vooral voor de band zelf, dat Saveged u wel kan overtuigen.

Luc Ghyselen (56)

No Remorse Records

Tracklist: 1. I Will Fight 2. Tons Of Leather 3. Knights Of Metal 4. Welcome To … 5. Elm Street 6. Money Sucks 7. Stealing The Night 8. Running For Your Love (Tonight)