Burning Witches, 28 januari 2024.

Burning Witches, Gomorra, Morpheus @ Hell, Diest.

Een uitverkochte Hell op zondagavond: je moet het maar doen. Burning Witches maakten voor de derde keer een stop in Diest, nu in het kader van hun “The Dark Tower” tour. De vorige twee passages waren trouwens ook al uitverkocht, zodat we kunnen stellen dat de band een stevige achterban heeft in België. Gomorra reist met hen mee en Hell plaatste er de het Belgische Morpheus bij.

*Foto’s: Morpheus*

De zaal zat al goed vol wanneer Morpheus aan hun set begon. Een knappe opener met een goed potentieel, al moet wel gezegd worden dat er aan de zang nog gewerkt kan worden. Morpheus staat voor een mix van hard rock en heavy metal.

*Foto’s: Gomorra*

Het Zwitserse Gomorra (met onder andere Damir van Destruction) staat voor de tweede keer in Hell. Een stevige brok classy old school heavy metal / power metal met ook een geut thrash was ons deel. De zanger had wat problemen met zijn stem, hoge uithalen waren er niet bij. Het publiek was toch enthousiast, maar eigenlijk wachtte iedereen maar op één band.

*Foto’s: Burning Witches*

Om 21u15 was het dan zo ver: Burning Witches on stage. Wat een kracht, wat een enthousiasme. Het spelplezier droop er van af, en het was ook duidelijk dat het gezelschap in een blakende vorm verkeerde. Er stond een geoliede machine op het podium. De “Witches” genoten, en het publiek genoot met volle teugen mee van deze daverende set.

Na de show namen de dames van Burning Witches nog uitgebreid de tijd om babbeltjes te slaan, foto’s met fans… zo hoort het eigenlijk en zo creëert men een band tussen band en fans.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.