Ancient Vvisdom: Master Of The Stone

De heren van het occulte rock gezelschap Ancient Vvisdom zijn er terug met een nieuw werkstuk dat acht tracks telt. Tracks die reeds lang op de planken lagen, maar ook tracks die pas een paar weken voor de opnamesessies werden geschreven. De band zorgde eerder reeds voor zes full-albums als we het goed hebben zodat men al een pak ervaring kan voorleggen, daar men ook reeds in 2011 van start ging. Nathan Opposition (vocals) en Michael Jochum (gitaar) zijn de grote bezielers van dit Ancient Vvisdom die op dit album wat hulp kregen van Vanek (Midnight) voor de gitaarsolo tijdens ‘Ashes From On High’, Matt Sorg (o.a. Ringworm) voor de gitaarsolo tijdens ‘Sold My Soul To Satan’, en van Noah (Nunslaughter) tijdens een aantal andere nummers. Het geheel klinkt zeker niet slecht en zorgt voor een aangenaam geheel met vooral hard rock als voornaamste muzikaal ingrediënt, terwijl men zorgt voor occult getinte teksten. Het doet ons wat denken aan ouder werk van Black Sabbath, met die kanttekening dat Ancient Vvisdom niet kiest voor een doom geluid en dat de nummers al helemaal niet de kracht en de finesse uitstralen van die Britse muzikale topact. Zes tracks gaan er zo vlotjes rockend in, al missen we een pak dreiging die we hoopten te horen bij een occulte rock band. De twee overige tracks, ‘Worlds Demise’ en ‘The Devils Sermon’ worden dan weer akoestisch gebracht en zorgen zo een herinnering aan het debuut, ‘A Godlike Inferno’ (2011), van de band. Beide tracks zorgen ook voor wat extra variatie, maar kunnen, net als de elektrisch gebrachte tracks, niet echt overtuigen. Zo creëert Ancient Vvisdom een heel genre gebonden album dat we niet als miskleun zullen bestempelen, maar heel zeker niet als een “must have” album. Het album luistert gemakkelijk weg en is, als je het ons vraagt, ideaal als achtergrondmuziek terwijl je bezig bent met andere dingen. Aangenaam dus, maar niet iets om meteen in huis te halen.

Luc Ghyselen (66)

Argonauta Records

Tracklist: 1. Sold My Soul To Satan 2. The Adversary 3. Apollyon 4. Worlds Demise 5. Ashes From On High 6. Master Of The Stone 7. Demon Est Deus Inverses 8. The Devils Sermon