Last In Time: Too Late

‘Too Late’ is het debuut van Last In Time, een band naar de idee├źn van songwriter / gitarist Massimo Marchetti die zo zijn muzikale visie kenbaar maakt. Het album telt negen tracks die allen enorm goed opgebouwd, gearrangeerd en uitgewerkt zijn. Ze vormen een mix van melodic rock, classic rock en progressive rock / metal. Voeg daar het feit aan toe dat er ook verschillende stemmen aan bod komen: Igor Piattesi en Caterina Minguzzi komen in verschillende tracks aan bod als lead vocalist(e) en als koorzanger(es), terwijl Mirko Marchetti de lead vocals tijdens aflsuiter ‘Winter In may’ voor zijn rekening neemt en verder aanvult tijdens koorzang. De muziek wordt verder verzorgd door Luca Nicolasi (bass) en Giacomo Calabria (drums). De keyboards worden verdeeld over Alessio Mosconi, Emanuele Lo Verde en Andrea Lo Verde, terwijl Samuele Benini voor de piano solo zorgt tijdens ‘Moonlight Dreamers’. Voeg dar dan ook nog een pak wisselingen in tempo, ritme en kracht aan toe, en je verkrijgt een heel mooi opgebouwd veelzijdig geheel. Reeds vanaf de eerste track, ‘The Way To Rock’ worden we meegezogen in dit mooi opgebouwde werkstuk waar elke liefhebber van de eerder opgesomde (sub)genres wel iets of zelfs meerdere ingredi├źnten zal ontdekken die zij naar waarde zullen weten te schatten. Terwijl we eigenlijk geen enkele mindere track hoorden langskomen willen we zelf een paar nummers duiden die onze aandacht extra trekken. Zo is er het heel mooie ‘Believer In Love’ waar de stem van Caterina Minguzzi volledig tot haar recht komt en eigenlijk echt wel schittert. Tijdens het best wel pittige en krachtige ‘The Animal’ worden we dan weer op onze wenken bediend wat betreft progressive metal en zijn we enorm onder de indruk van de fenomenale gitaarwerk. Tijdens het mooi opgebouwde ‘Too Late’ krijgen we een intense vocale inbreng van Igor, terwijl ook Massimo weer zijn visitekaartje als gitarist aflevert. Maar zo heeft elke track wel iets dat ons vlot over de streep trekt. Enkel het korte, instrumentale, ‘Road To Redemption’ doet het naar onze smaak een stuk minder. Zodoende is ‘Too Late’ een enorm knap debuut geworden en dus een visitekaartje dat kan tellen voor Last In Time.

Luc Ghyselen (90)

Rockshots Records

Tracklist: 1. The Way To Rock 2. How Long? 3. Road To Redemption 4. Believer In Love 5. Moonlight Dreamers 6. The Animal 7. Too Late 8. Mr.Fantastic 9. Winter In May