Neverlight Horizon: Walxaz (ep)

Het in Hoei, Luik opgestarte Neverlight Horizon is actief sinds 199, maar slaagt erin om zo goed als steeds onder de MUSIKA radar door te glippen. Toch zorgde dit death metal ensemble reeds voor twee demo’s, twee ep’s en drie full-albums., al dateert het meest recente werkstuk, ‘Dead God Effigies’, ondertussen wel van 2016. Met de ep ‘Walxaz’ komt het gezelschap – tegenwoordig bestaande uit Simon Pailhe (bass), Julien Nicolet (drums), Laurent Streel (gitaar), Xavier Toulmonde (gitaar) en Aubry André (vocals) – nu wel op de MUSIKA radar terecht. En … we hebben veel bijgeleerd! Zo wisten we helemaal niet dat men in Duitsland de bewoners van Wallonië ‘Walxaz’ noemde. Maar ook voor de vier tracks op dit schijfje vond het vijftal inspiratie bij mythes / legendes uit de streek. Dat ze die mooi vorm hebben gegeven in een heel brutaal klinkende death metal sound is natuurlijk heel goed meegenomen. Vooral ook omdat de door hen gekozen legendes aan sturen op dood en zodoende best wel mooi aansluiten bij de goed opgebouwde en knap gearrangeerde tracks waar kracht, brutaliteit en agressie mooi samensmelten. Zo zorgt Neverlight Horizon voor een knap, ongeveer twintig minuten durend, werkstuk dat ons vanaf de eerste tonen van opener ‘The One With The Hooks’ tot en met de slotakkoorden van afsluiter ‘Mist And Darkness’ vlot weet te boeien. Vernieuwend? Absoluut niet, maar erg onderhoudend is het schijfje wel!

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. The One With The Hooks 2. Bellem 3. Among The Caves 4. Mist And Darkness