Elfsong: Quintessence II

Elfsong is een Hongaars symphonic power metal gezelschap dat in 2010 in Tatabánya, Komárom-Esztergom werd opgestart. Zoals vele bands in dit (sub)genre kiest de band op tekstueel vlak voor fantasy verhalen, mythes en verhalen over allerhande helden. De band zorgde zo tussen 20212 en 2021 voor vier full-albums met allemaal tracks gebracht in de moedertaal van beide vocalisten: Somlói “Feca” Ferenc en Szöllősi Dániel. Daar Elfsong zodoende ondervindt dat dit een grotere doorbraak en erkenning in de weg staat, proberen ze een aantal nummers om te zetten naar de Engelse taal. Zo kregen we in begin 2021 een eerste album, ‘Quintessence’, met negen Engelstalige nummers te horen. Nu is de band er terug met ‘Quintessence II’ dat zeven Engelstalige nummers laat horen. Elke track kent een goede opbouw en een goed arrangement en wordt puur muzikaal gezien best wel goed neergezet, zonder dat er een “wauw” gevoel gecreëerd wordt, althans niet bij ons. Ook het gebruik van de Engelse taal gebeurt vakkundig, maar de stem timbres van beide heren zorgt er nu ook niet voor dat we compleet achterover slaan. Toch vinden we de bijna achtendertig minuten dat het album ons weet te onderhouden, geen verspilde tijd. De heren weten immers van aanpakken op zowel tekstueel als op compositorisch vlak. Maar door het feit dat we elke week wel overspoeld worden door nieuwe release, is het mogelijk dat deze ‘Quintessence II’ je zal ontgaan. We zullen niet zeggen dat dit enorm erg is, maar liefhebbers van symphonic metal en / of power metal mogen dit werkstuk wel aan een aantal luisterbeurten onderwerpen. Of ze uiteindelijk overgaan tot aankoop, kunnen ze dan natuurlijk zelf gaan bepalen.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Green Isle (The Dream Of Erick The Red) 2. Trapped In Time 3. Fox Prince 4. City Of Thieves 5. The Keeper Of Secrets (The Name Of The Wind) 6. The Book Of Keepers 7. Tales Of The Lanterfolk IV