Black Reuss: Arrival

Black Reuss is een éénpersoonsband van Maurizio Dottore uit Liechtenstein (jawel je leest het goed). ‘Arrival’ is het derde album van deze muzikale duizendpoot. De sound is melodic gothic / doom en in dit genre is dit echt wel goed. Verbazend dat deze muziek door één man gemaakt wordt. Zowel zang als muzikaal is dit immers top. Ook leuk geschreven nummers en een erg goede productie. Ondanks dit genre is dit geen somber album maar horen we leuke wat up tempo nummers. Op ‘Soul Awakening’ horen we een mooi duet van Maurizio met Anna Murphy (Cellar Darling, ex Eluveitie): een mooi nummer en prachtige zang van beiden. Door de complexloze maar wel prima nummers is dit voer voor een groot publiek. voor fans van het echt zwaardere werk mogelijks te soft. Toch horen we prima gitaarwerk, technisch goede drums, mooi keyboardsspel maar de muziek ontploft eigenlijk nooit of wordt nooit ruw. Geen onvergetelijk album maar in zijn genre wel puur vakmanschap. Eens een leuke afwisseling tussen het heviger of complexere werk.

Bart Verlinde (83)

Independent Release

Tracklist: 1. Evolution 2. Ego 2. Grounded 4. Revelation 5. Crystal Clear 6. Regression 7. Loner 8. Soul Awakening 9. Resolution 10. Keen Creation