Voltumna: For Death Is Fate (ep)

Voltumna is een Italiaans gezelschap dat sinds 2009 actief is en zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van black metal en death metal. Enkel gitarist en vocalist Haruspex overleefde alle wijzigingen in de line-up. Tegenwoordig is Voltumna een drietal met, naast Haruspex, ook nog Augur Veii (drums, backing vocals) en Phersu (bass, vocals, programmering) aan boord. Voltumna zorgde eerder reeds voor een ep en vier full-albums. Nu is er dus het vier tracks tellende ‘For Death Is Fate’ dat ons maar heel matig weet te boeien. Niet dat de heren niet voldoende aandacht aandacht hebben besteed aan de opbouw van de nummers of aan de variatie in tempo en ritme, maar het geheel klikt in ieder geval niet bij ondergetekende. Zo komen er ook te veel geprogrammeerde effecten aan bod die wij minder geslaagd vinden bij de nummers. Daarnaast zijn we ook niet zo’n fan van sommige van de vocale timbres die ons te schreeuwerig in de oren klinken. Je hebt het begrepen: ons doet deze ‘For Death Is Fate’ weinig tot niets, maar beluister uiteraard zelf eerst eens vooraleer je je eigen oordeel velt.

Luc Ghyselen (58)

Independent Release

Tracklist: 1. Black Science 2. Vanth 3. Sette contro Tebe 4. All’Infinito