Therion naar Het Entrepot te Brugge.

Op donderdag 22 februari zal het Zweedse Therion de grondvesten van Het Entrepot doen daveren. Deze symphonic metal band werd in 1987 opgestart als Blitzkrieg en wijzigde de naam een jaartje later tot Megatherion om uiteindelijk nog datzelfde jaar te kiezen voor de verkorte versie daarvan: Therion. Op muzikaal vlak evolueerde de band van een death metal band naar een symphonic metal band met veel opera vocalen. Het legde de band zeker geen windeieren en album na album weet de band een pak liefhebbers te overtuigen! Ook tijdens live concerten is Therion een meer dan geoliede machine die keer op keer een zaal of weide in vervoering weet te brengen. Therion draait al die jaren vooral om componist / gitarist Christofer Johnsson. Daarnaast draaien ook Nalle Pahlsson (bass), Thomas Vikström (vocals), Christian Vidal (gitaar) en Lori Lewis (vocals) al jaren mee. De band zorgde ondertussen reeds voor negentien full-albums en daarvan is ‘Leviathan III’ het meest recente werkstuk van. Therion is een “must see” voor iedereen die houdt van symphonic metal.

Meer info omtrent dit concert vind je o.a. op www.hetentrepot.be. Ook de facebookpagina van organisatoren, Feed The Fire, kan je daarbij helpen: https://www.facebook.com/FeedTheFireBE