Ravenstine: 2024

‘2024’ is reeds het tweede full-album voor Ravenstine, een band die pas vorig jaar een titelloos debuut afleverde. Het gezelschap – Žanil Tataj- Žak (vocals), John A.B.C. Smith (bass, vocals, akoestische gitaar), Martin Sosna (gitaar, vocals), Ian O’Sullivan (gitaar, vocals, mandoline) en Hanno Kerstan (drums, percussie) – zorgt dit keer voor acht tracks – negen als je kiest voor de cd-versie. Het vijftal kan je muzikaal in het vakje hard rock / melodic metal plaatsen. Door het feit dat de band beschikt over vier verschillende vocalisten die de lead vocals voor hun rekening kunnen nemen, hebben de heren misschien wel een streepje voor want die stemmenpracht zorgt voor extra variatie en accenten, terwijl ook de samenzang meteen op hoog niveau gebeurd zonder dat men extra mensen erbij moet halen. Verder zorgt het vijftal voor mooi opgebouwde nummers waar kracht en melodie samensmelten in goed opgebouwde nummers die ook wel aanstekelijk en catchy klinken. Het enige nadeel, vinden wij dan toch, is het feit dat er twee ballades – ‘Signs By The Roadside’ en ‘When I’m Dead And Gone’ – tussen het achttal zitten. Wij houden immers duidelijk meer van up-tempo nummers die krachtiger en energieker door de speakers knallen, al is het voor bands ook wel het feit dat een ballade meer muziekliefhebbers aantrekt die anders niet naar hard rock / melodic metal luisteren. De overige tracks liggen ons dus duidelijk beter en zonder dat Ravenstine ons weet te overbluffen, vinden we deze ‘2024’ best wel aardig, maar tot onze favoriete albums zal het geheel zeker en vast niet uitgroeien. Rest ons nog te melden dat het extra nummer op de cd-versie een live versie van ‘Freedom Day’, een nummer uit het titelloos debuut van het kwintet, is geworden.

Luc Ghyselen (70)

Massacre Records

Tracklist: 1. Black Is The Brightest Color 2. Easy Come Easy Go 3. Fly Eagle Fly 4. Signs By The Roadside 5. In The Light 6. A Long Way Home 7. Killing Spree 8. When I’m Dead And Gone 9. Freedom Day