Krvna: The Rhythmus Of Death Eternal (ep)

Krvna is een één persoonsproject van de Australische artiest Krvna Vatra Smrt dat hij in 2021 heeft opgestart om zijn visie op black metal weer te geven. Op deze ep, het vierde werkstuk voor Krvna na een demo en twee full-albums, vind je drie vrij lang uitgesponnen tracks die vol kilte, duisternis en dreiging op je afkomen. Voor een streepje zonlicht ben je hier alvast niet aan het juiste adres. Variatie in tempo en ritme zorgen ervoor dat Krvna onze aandacht vlot weet vast te houden. Het geheel klinkt echt wel heel dreigend en laat ons achter in een volledige duisternis die naar meer smaakt. De drie tracks zijn van het zelfde hoge niveau zodat wij, tot nu toe althans, geen favoriet naar voren durven schuiven. Omdat drie tracks misschien wat aan de korte kant is, al halen ze heel vlot samen de kaap van tweeëntwintig minuten, krijgen we er hier nog twee coverversies bij. ‘As Astral Images Darken Reality’, origineel door het Oostenrijkse Abigor en te vinden op ‘Nachthymnen (From The Twilight Kingdom)’ uit 1995, is al even donker, dreigend en kil als de drie eigen nummers. Bathory’s ‘Man Of Iron’ klinkt dan net iets lichter qua klankkleur en klinkt in onze oren iets melodieuzer. Deze ‘The Rhythmus Of Death Eternal’ is onze kennismaking met Krvna, maar eentje die naar meer smaakt.

Luc Ghyselen (85)

Zazen Sounds

Tracklist: 1. Endless Monument 2. A God’s Work 3. What Great Lengths 4. As Astral Images Darken Reality 5. Man Of Iron