Notörious: Marching On

Notörious is een Noorse band opgestart in 2018 in Bergen. En nee, Notörious zorgt niet voor de alom geprezen en gewaardeerde black metal sound uit dat land, maar kiest heel bewust voor een mix van classic rock, hard rock en glam metal. Inspiratie haalt het viertal – Andy Sweet (bass, backing vocals), Nikki DiCato (gitaar, backing vocals), Chris Höudini (vocals) en Freddy Kixx (drums, backing vocals) – bij bands als Mötley Crüe, Poison, Skid Row en dergelijke. Zo zorgen ze voor aanstekelijke nummers die toegankelijk zijn voor een breed rock publiek en die kracht, en melodie laten samen smelten. Met ‘Marching On’ is het kwartet aan zijn tweede full-album toe nadat de heren eerder reeds voor ‘Glamorized’ (2020) zorgden. Het nieuwe album opent met ‘Intro’, een track waar je wat stukjes van oudere nummers hoort en die afsluit met wat extra instrumentale dreiging die wel een minimaal klein beetje weg heeft van black metal. Daarna wordt je meegevoerd op een muzikale trip die evengoed zou kunnen dateren uit de hoogdagen van het (sub)genre uit de jaren tachtig. De nummers nodigen dus vlotjes uit tot meebrullen, luchtgitaar spelen en een feestje bouwen. Mark Boals en Henrik Skar komen elk hun steentje bijdragen tijdens één nummer. Maar een echte meerwaarde vinden we hun bijdrages niet. De negen tracks zelf zijn ook niet echt “our cup of tea” en kunnen maar net onze aandacht vast houden gedurende de net geen vijfendertig minuten dat het album nodig heeft om zijn toertjes te draaien. De lead vocalen zijn daar de voornaamste reden voor, want alhoewel Chris geen minder vocalist is, kan zijn stem timbre ons niet echt overtuigen of boeien. Notörious zorgt zo voor een “oké” album dat enkel bij die hard fanaten van het (sub)genre in de smaak zal vallen.

Luc Ghyselen (65)

Pride & Joy Music PJM 13682

Tracklist: 1. Intro 2. Manimal 3. All Night, 4. Ain’t No Stoppin’ 5. Ten Minutes 6. Eternal Fire 7. Remember You 8. Venom 9. Marching On