Corvus: Immortals

Het Britse Corvus werd in 2012 opgestart. De band tekent met ‘Immortals’ voor een tweede full-album dat zo’n negen jaar op zich liet wachten. Het debuut van deze melodic rock / AOR band was er immers in 2015 (‘Chasing Miracles’). Op ‘Immortals’ krijgen we dertien tracks te horen waaronder een alternatieve versie van het titelnummer van het eerste album en een opnieuw gemixte versie van ‘Can You Hear The Sleigh Bells Rings’, een eerder op single uitgebracht nummer. Dat betekent dat we “slechts” elf nieuwe nummers te horen krijgen. Dan hebben we toch de indruk dat de werkethiek bij Corvus niet zo heel hoog ligt en dat het er niet overloopt qua inspiratie. Als we dan ook nog meegeven dat Corvus ons vast en zeker niet weet te overtuigen met uitgekiende composities en dat we ook al niet overdonderd worden door de stem bij Corvus, dat begrijp je dat deze ‘Immortals’ ons alvast niet veel doet. We denken dan ook dit album maar een heel kleine voetnoot zal vormen bij MUSIKA en dat we zowel het album als de band al vlug zullen vergeten zijn.

Luc Ghyselen (50)

Pride & Joy Music PJM 13712

Tracklist: 1. Hero 2. Let Me In 3. Immortals 4. Battle Cry 5. What About Love 6. Just Like Heaven 7. Black Magic 8. Satellite 9. You Make Me Live Again 10. If You Want It 11. Stardust 12. Chasing Miracles 13. Can You Hear The Sleigh Bells Rings