Seventh Son: Edge Of Insanity

Met ‘Edge Of Insanity’ is het Japanse Seventh Son aan een derde full-album toegekomen. Dit gezelschap – Yama (vocals), Yasumoto Ohtani (gitaar), Mitsuharu “Genki” Ikeda (bass), Tai Syouda (drums, percussie) en Takuo Kobayashi (keyboards) – zorgt voor een eigenzinnig muzikale mix met o.a. invloeden uit progressive metal, melodic metal, power metal, symphonic metal en traditional heavy metal. Een hele mondvol dus en als je dan ook nog weet dat de heren een pak samples doorheen hun sound mixen, dan begrijp je ons woordje “eigenzinnig” uit de vorige zin. Muzikaal wordt alles perfect neer gezet zoals je wel kan verwachten van een Japanse band. Maar het schoentje wringt enorm, zeker als je het ons vraagt, op gebied van vocalen. Yama wil soms te perfect Engelstalig klinken, en probeert ook nog verschillende stemmetjes uit die ons alvast enorm enerveren. Vooral als hij hoge noten moet halen is het echt wel er meer dan over. Althans dat vinden wij. De acht tracks op dit album allen na elkaar beluisteren, lukt ons zo alvast niet. Maar ook als we de nummers allemaal los van elkaar gaan beluisteren, blijft het een enerverende ervaring. Je hebt het dus begrepen: deze ‘Edge Of Insanity’ van Seventh Son zal achteraan in onze kast belanden en stof verzamelen. Maar misschien denken jullie er compleet anders over: beluister en oordeel dus zelf maar.

Luc Ghyselen (40)

Spiritual Beast

Tracklist: 1.Welcome 2. Unite 3. Tell Me Why 4. Blaze Of Revenge 5. Core 6. Insane 7. Moonlight Dusk Fading 8. Scarstorm