AOR: Bewitched In L.A.

Soms moet je het niet ver zoeken als je een bandnaam wil hebben. Het koste me ook wat tijd om de band AOR te onderscheiden met het genre op het internet, maar na wat speurtocht blijkt keyboardspeler Frédéric Slama achter deze band te zitten. De site Slama101.fr vertelt me dat de band al sinds 2000 actief is met het uitbrengen van albums en gezien dit bijna jaarlijks is, is de ganse discografie inmiddels vlotjes over de twintig albums opgelopen. Dat de man ervaring heeft, moet ik je alvast niet van overtuigen. Het blijft indrukwekkend te weten dat hij ook al heeft samengewerkt met Jon Scott Soto, Alien’s Jim Jedhed of Mr FM Steve Overland in het verleden. De erg lange lijst kan je op zijn website terugvinden. Deze keer kon hij opnieuw Paul Sabu en Tommy Denander strikken. En toch kan ik mijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stoppen bij het beluisteren van deze nummers waar leadzanger Paul Sabu het precies niet zo goed redt. Hij slaagt er niet in om de nummers wat te liften, integendeel. De vocalen zijn ronduit niet goed te noemen en zorgen bij mij ervoor dat ik na enkele nummers bijna afknapte. Niet dat het in principe een slechte zanger is, maar de nummers zijn echt niet op zijn stem geschreven. Los daarvan kon ik het wat loslaten, en me meer focussen op de rest van de band. We vinden er enkele uptempo nummers terug die muzikaal best ok zijn. De plaat sluit af met ‘Never Give Up On Love’, waar we een eighties geïnspireerde clip kunnen bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=l-TTUvqJdlc&ab_channel=FredericSlama%27sAOR. Beetje spijtig maar het is niet anders.

Roxcking Klingon (60)

Perris Records

Tracklist: 1. Behind Closed Doors 2. Dangerously Smart 3. You Don’t Have To Tell Me Lies 4. Stolen Future 5. Manifestation Of Human Desires 6. Frozen Soul 7. Private Number 8. Breaking The Rules 9. Never Give Up On Love