Where The Dead Gather: The (ep)

Where The Dead Gather is een band uit Singapore die werd opgericht in 2017 en met deze ‘The’ een eerste ep uitbrengt. De band wordt gecatalogeerd als groove metal / deathcore band maar dat dekt zoals wel vaker de lading niet helemaal. Zo zorgen passages met cleane vocals bij momenten eerder voor een metalcore gevoel. Een label blijft uiteraard maar een label maar we kunnen u vertellen dat de ep vijf nummers bevat, waarvan elke track uitdrukkelijk luistert naar een titel die begint met ‘The’. Het eerste nummer heet toepasselijk ‘The Introduction’ hetgeen effectief dient opgevat te worden als een intro van ongeveer een minuut. Nadien barst de hel los met ‘The Drop’. We horen een viertal dat beukende riffs brengt aan hoog tempo met heel veel variatie. We vinden één en ander best te pruimen zolang de zanger zijn grunts bovenhaalt. Waar er echter geswitcht wordt naar cleane vocals kruipen onze testikels spontaan naar binnen. Kortom, er zitten zeker elementen in ‘The’ die we bijzonder aangenaam vinden maar er zitten evengoed gedeeltes bij die we een héél pak minder vinden. Over het algemeen kunnen we stellen dat de zeventien minuten best genietbaar zijn zonder dat we echter van onze sokken worden geblazen. Where The Dead Gather is voor ons op deze ‘The’ nog iets teveel aan het hinken op twee gedachten welke richting ze uit willen met hun muziek. Veelbelovend potentieel aanwezig maar nog werk aan de winkel om ons echt te overtuigen. Niettemin benieuwd naar een eerste full album om te zien hoe ze evolueren.

K.H. (68)

Independent Release

Tracklist: 1. The Introduction 2. The Drop 3. The Pain 4. The Language 5. The Sand