Glory and the Beast tour.

Onder de naam “Glory and the Beast” trekken twee bands samen op pad doorheen Europa. Op donderdag 1 februari is er een halte voorzien in de Brusselse AB. Gloryhammer en Beast In Black, want over die twee bands hebben we het, willen dat de grondvesten er daveren onder het metal geweld.

Maar eerst is het nog de beurt aan Brothers Of Metal. Deze Zweedse power metal band werd reeds in 2012 opgestart. Een eerste full-album, ‘Prophecy Of Ragnarök’, kwam in 2017 op de markt. Drie jaar later zorgde het gezelschap voor ‘Emblas Saga’. De band beschikt over drie vocalisten en verschilt zo van vele andere power metal bands. Op tekstueel vlak gaat Brothers Of Metal het zoeken bij Vikings en de Noorse mythologie. Verwacht je dus aan een mix van true metal, power metal met Viking accenten.

Christopher Bowes is je waarschijnlijk niet onbekend als frontman van Alestorm. Ook met Gloryhammer zorgt hij voor heel aanstekelijk klinkende power metal, maar dit keer zijn het niet piraten die voor inspiratie zorgen, maar een zelf gecreëerde fictieve wereld waarin elke muzikant zijn rol in krijgt en zich aankleedt naar de te vertolken figuur. Met Gloryhammer zorgde Christopher reeds voor vier full-albums en daarvan is ‘Return To The Kingdom Of Fife’, dat ons in 2023 bereikte, het meest recente werkstuk van.

Nog meer aanstekelijke power metal krijg je van Beast In Black, een Finse band die in 2015 werd opgestart door gitarist Anton Kabanen nadat hij Battle Beast verliet. Met Beast in Black leverde Anton intussen drie full-albums af en daarvan is ‘Dark Connection’ uit 2021 het meest recente van. De mix van power metal en heavy metal die de heren van Beast In Black brengen is krachtig, melodieus en enorm catchy. Meer heb je uiteraard niet nodig om een feestje te bouwen.

Liefhebbers van aanstekelijke power metal zullen zich in grote getale naar de AB begeven voor dit concert. Wees daar maar van overtuigd. Voor meer info omtrent dit concert surf je best naar www.biebob.be