Valdrin: Throne Of The Lunar Soul

Met ‘Throne Of The Lunar Soul’ maken wij, van MUSIKA, kennis met het Amerikaanse Valdrin. Deze melodic black metal band werd reeds in 2010 opgestart en we hoorden de naam al een aantal keer langskomen, maar hun sound echt kennen: nee, die eer hadden we nog niet. We vermoeden dat Carter Hicks (vocals, gitaar, keyboards) de echte drijvende kracht is achter Valdrin daar hij ook actief was bij zowel Dawn Of Wolves en Viravoid die de voorgeschiedenis vormen van Valdrin. Erbij sinds 2010 en de opstart van de band: James Lewis (bass) en Ryan Maurmeier (drums), al is die laatste een tijdje uit de band gestapt (tussen 2011 en 2013). Er tegenwoordig ook nog bij is gitarist Colton Deem en dat sinds 2015. Met ‘Throne Of The Lunar Soul’ is Valdrin aan een vierde full-album toe. Het nieuwe werkstuk telt elf tracks en klokt zo maar eventjes af boven de drie├źnzeventig minuten. We krijgen goed opgebouwde nummers te horen met heel wat variatie in tempo en ritme die, als je het ons vraagt, iets te vaak overgoten worden met keyboards. Voor de rest zorgt het kwartet wel degelijk voor een mooie symbiose van kracht, dreiging, kilte en melodie die we beslist weten te waarderen. Enig nadeel, als je dat zo mag noemen natuurlijk, is het feit dat we drie├źnzeventig minuten toch wel lang vinden, hoe goed de tracks op zich ook worden opgebouwd. Vooral ook omdat er een paar vrij lange nummers langskomen die, naar onze smaak, iets te lang uitgesponnen worden en dan ook iets te hard in herhaling vallen. Al moeten we toegeven dat dit best wel wat muggenzifterij is om aan te geven dat we het album op zich wel weten te waarderen , maar toch niet elk idee even hoog inschatten. Want, het kwartet zorgt wel degelijk voor een knap album dat in veel collectie een plaatsje kan en mag opeisen. Zeker liefhebbers van melodic black metal die niet vies zijn van heel wat keyboard klanken zullen deze ‘Throne Of The Lunar Soul’ omarmen. Met andere woorden: Valdrin levert hier een sterk album af dat ook onze aandacht vlot weet te vangen.

Luc Ghyselen (82)

Blood Harvest Records YOTZ 23-007

Tracklist: 1. Neverafter 2. Golden Walls Of Ausadjur 3. Seven Swords (In The Arsenal Of Steel) 4. Paladins Of Ausadjur 5. Sojourner Wolf 6. The Hierophant 7. Vagrant In The Chamber Of Night 8. Holy Matricide 9. Throne Of The Lunar Soul 10. Two Carrion Talismans 11. Hymn To The Convergence