Heimdalls Wacht: Mystagogie – Lieder voll Ewigkeit

Heimdalls Wacht is een Duitse band die sinds 2004 actief is. Liefhebbers van pagan black metal hebben het gezelschap dus misschien al eerder opgemerkt, want met deze ‘Mystagogie – Lieder voll Ewigkeit’ is het gezelschap aan zijn achtste full-album toe gekomen en je kan ook reeds drie split’s op de markt vinden van Heimdalls Wacht. Dit nieuwe werkstuk is ook het eerste met de twee nieuwe vocalisten: Sarolf en Wiborg. Daarnaast horen we hier ook Teja (gitaar), Saruman (bass, vocals), Herjann (gitaar, keyboards, backing vocals) en Winterheart (drums). Op deze ‘Mystagogie – Lieder voll Ewigkeit’ krijgen we tien tracks te horen waaronder het korte instrumentale ‘Verlorene Spuren’ dat, naar onze smaak, overduidelijk de beste track op het album is geworden. Je hebt het al begrepen als we je dat melden: we zijn absoluut geen fan van de vocalen op deze schijf/ Het wilde gekrijs, de enorm scherpe schreeuwen, het door elkaar tieren en roepen, …: het bevalt ons allerminst. Heel spijtig wat de hier en daar korte momenten van koorzang kunnen er dan wel mee door en ook het puur instrumentale vinden we best wel oké. Vandaar dan ook ons waarderingscijfer. Wie zich daar echter helemaal niet aan stoort, of wie al dat gekrijs, getier en geschreeuw wel weet te waarderen, kan dit nieuwste album van Heimdalls Wacht een kans geven: we passen evenwel!

Luc Ghyselen (40)

Trollzorn Records TZ 094

Tracklist: 1. Rabenstadium 2. On The Path Of The Ancient 3. Klarheit der Nacht 4. Das trunkene Lied von Ewigkeit 5. Shadowlord 6. Europa brennt 7. Verlorene Spuren 8. Hexeninsel des Teufels Buhlin 9. Jeder Abschied atmet den Tod 10. Ich durchschritt das Runentor