Tanin’iver: Dark Evils Desecrate

We hadden eerlijk gezegd nog zo goed als nooit gehoord van het Australische Tanin’iver, een muzikaal project van Steve Lillywhite, die als artiestennaam ook wel Skorpa gebruikt. Maar als we ergens in de meegestuurde tekst lezen “for fans of Dissection, Belphegor, Mayhem en Svart Crown”, dan is onze interesse toch wel gewekt. Met ‘Dark Devils Desecrate’ is Tanin’iver aan een vierde full-album toe gekomen. Samen met Liam Mohor (bass, lead gitaar) zorgt Steve (gitaar, samples, vocals) op deze ‘Dark Evils Desecrate’ voor negen tracks die een mix vormen van black metal en death metal. Schuimbekkende agressie, donkere dreiging, en een immense kracht worden samengebundeld in machtig energiek en gedreven neer gezette tracks die ons alvast geen milliseconde vervelen, integendeel. Na afloop van dit net geen drie kwartier furieus en bruut geweld, kunnen wij slechts een ding doen: de repeatknop van onze cd-speler opnieuw indrukken. Dit smaakt voor ons dus heel zeker naar (heel veel) meer. Toch kunnen we niet om het feit heen dat Tanin’iver geen nieuwe wegen inslaat, maar het geheel klinkt zo brutaal, agressief en dreigend dat de vergelijkingen met eerder opgesomde bands dit werk van Tanin’iver misschien te kort doet. Elk van de negen tracks is er “boenk” op zodat we gerust mogen spreken over een “all killers, no fillers”. Een nummer aanduiden als onze favoriete track is onbegonnen werk daar deze ‘Dark Evils Desecrate’ voor een langgerekt oorgasme zorgt. Liefhebbers die een zwak hebben voor een alles vernietigende mix van black metal en death metal moeten dit album beslist beluisteren: wij, van MUSIKA, zijn er van overtuigd dat het album een mooie plaats zal innemen in je collectie!

Luc Ghyselen (94)

Morning Star Heresy

Tracklist: 1. Another World’s Hell 2. Disrepair 3. Separatist 4. Better The Devil 5. Freedom Is Never Free 6. Soul Thief 7. The Seer 8. Drowning On Dry Land 9. So Was Red