Signs Of Decline: Signs Of Decline (ep)

We hebben geen idee of Signs Of Decline ergens een eerbetoon of een verwijzing is naar het legendarische album met die titel van de Franse death / thrash band Massacre die ophield te bestaan in 1997, maar feit is wél dat Signs Of Decline eveneens een Franse band is én furieus voor de dag komt. De gelijknamige ep bevat vier nummers die ronduit indrukwekkend beukend voor de dag komen. De Parijse band zag het licht in 2019 en timmert sindsdien aan de weg naar de top. Afgaand op de vier nummers die we hier voorgeschoteld krijgen, durven we stellen dat dit naar ons aanvoelen niet het laatste wapenfeit van Signs Of Decline zal zijn. De nummers klinken bijzonder meeslepend en catchy met veel gevoel voor melodie én variatie. Het zestal beschikt duidelijk over de nodige portie instrumentenkennis en heeft met twee totaal verschillende zangers qua stijl volgens ons een extra troef in handen. De ene heeft een diepe, donkere deathbrul, terwijl de andere een veel schellere, agressieve, quasi hardcore stem heeft. Voortdurend wisselen deze beide stemmen af hetgeen zorgt voor een boeiend luisterstuk. Wie fan is van groovy, melodische death metal met trash invloeden aangevuld met een hardcore sfeertje, kan alvast zijn hart ophalen en uitkijken naar een full album. Knappe debuut ep die enkel onderstreept dat Frankrijk op vlak van metal echt wel over een hoop talent beschikt.

K.H. (85)

M&O Music

Tracklist: 1. A Fit of Anger 2. Lost 3. My Final Battle 4. Broken