Clouds Taste Satanic: All I Want For Christmas Is Your Soul (ep)

We gaan eerlijk zijn: instrumentale bands zijn, in wat voor (sub)genre dan ook, niet echt “our cup of tea”. Zo maken we nu pas kennis met Clouds Taste Satanic, een doom metal viertal dat in 2013 werd opgestart en reeds voor zeven full-albums tekende. Maar omdat we de platgetreden paden en versies wat betreft kerstnummers toch wel beu zijn, wilden we wel eens weten hoe Clouds Taste Satanic het er vanaf brengt met vier covers van vrij bekende kerstnummers. ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey is ondertussen uitgegroeid tot een “klassieker” tijdens deze periode. Het nummer dateert van 1994 en je kan het origineel vinden op de vierde full-album, ‘Merry Christmas’, van deze zangeres. We horen overduidelijk de gelijkenis, al klinkt dit een stuk zwaarder en meer slepend dan het origineel, of wat had je verwacht? ‘You’re A Mean One, Mr. Grinch’ dateert origineel uit 1966 voor een animated special, ‘Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas’. Het nummer werd geschreven door Albert Hague met tekst door Theodor “Dr. Seuss” Geisel en ingezongen door Thurl Ravenscroft. We kennen de originele versie niet, maar deze versie is niet echt aan ons besteed, zeker het, naar onze smaak, rommelige en warrige einde niet. Met ‘Christmas With The Devil’ tasten we nog iets meer in het duister, al vermoeden we dat dit een nummer is dat origineel uit de film “This Is Final Tap’ afkomstig is uit het jaar 1984. Hoe dan ook, ook deze tracks is niet echt ons ding, wegens instrumentaal, weet je wel. Geef ons dan toch maar liever hun versie van ‘Little Drummer Boy’ dat reeds in 1941 werd geschreven door Katherine Kennicott Davis, maar pas in 1951 voor het eerste op de markt kwam in een versie van de Oostenrijkse Trapp Family. Hier worden de knappe drumpatronen extra in de verf gezet. Samen met de opener van deze ep zijn dit de twee tracks die we het knapst vinden. Deze vier tracks tellende ep zal hier enkel tijdens de kerstperiode aan bod komen ter afwisselingen van de vele evergreens en klassiekers die ons dan telkens teisteren zodat we dit werkstuk van Clouds Taste Satanic best wel leuk en aangenaam vinden tijdens deze periode, maar dan ook enkel tijdens deze periode!

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. All I Want For Christmas Is You 2. You’re A Mean One, Mr. Grinch 3. Christmas With The Devil 4. Little Drummer Boy