Blind Chaos: Very Metal Christmas (ep)

Het Noorse Blind Chaos is een samenwerking van Chris Wiborg en Kyle Sevenoaks, respectievelijk vocalist en bassist bij I The Betrayer. Omdat de heren het ook beu zij om telkens opnieuw dezelfde “klassiekers” en evergreens in deze periode aan te horen, proberen ze een viertal tracks in een heavy metal jasje te gieten. We herkennen overduidelijk de originele versie in de hier uiterst gedreven en energieke versies en alhoewel we zelf ook wel uitgekeken raken op die kerst “klassiekers” en evergreens, vinden we deze covers niet zo denderend en verkiezen we eerder zelfs eerder de originele versies. De reden: de hyperkinetische aanpak en de vocalen die bij ons dan toch veel te schreeuwerig overkomen. Nee, excuses aan Blind Chaos maar deze tracks klinken ons echt te chaotisch in de oren zodat we zelfs overduidelijk de originele versies van Wham, Marey Carey, Eartha Kitt en opnieuw Marey Carey prefereren.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Last Christmas 2. All I Want For Christmas Is You 3. Santa Baby 4. Santa Claus Is Coming To Town