Viva La Wolfe: Prosperity

Een combinatie van oude metal genre Black Sabbath, gecombineerd met grunge: dit lijkt mij een prima en zelfs eerder zeldzame combinatie. Toch is deze sound te horen op het debuutalbum van het Deense Viva La Wolfe en laat ons zeggen dat deze combinatie zeer goed werkt. ‘Prosperity’ is een zeer goed gevarieerd top album geworden. De opener, ‘In The Fields’ is er direct “boenk” op: een goede mix van Black Sabbath (vooral de riffs en de zang die waarachtig aan Ozzy doet denken) en Alice In Chains. Dit gaat zo verder op ‘Lax’. Op ‘Paralysis’ is er een hoge grunge gehalte met slepende gitaren en dito zang: wat een stijlverandering met de vorige nummers maar wat een sterk, hypnotiserend nummer. Het akoestische ‘Long Gone’ kon perfect op een solo album van Eddie Vedder staan maar doet ook aan de oude, rustige Alice In Chains denken. ‘Justice’ is dan weer een puur Sabatiaans nummer met logge, slepende doom riffs. Ook de zang doet weer wonderwel aan Ozzy denken: een geniaal nummer. Verder onthou ik zeker en vast nog ‘Druids Trail’, het langste nummer van dit album. Het is een heerlijk, slepend, grunge nummer met hier en daar toch wat metal invloeden. Jazeker, dat is een prima debuutplaat geworden van Viva La Wolfe. Zowel fans van grunge als van Black Sabbath zullen hier van likkebaarden, lees: een groot publiek dus. Een heel leuke afwisseling tussen het black, death, doom, prog metal gebeuren. Ik ben alvast fan geworden van deze Denen.

Bart Verlinde (87)

M&O Music

Tracklist : 1. In The Fields 2. Lax 3. Paralysis 4. Long Gone 5. Justice 6. Breathe Out 7. Despot 8. Leech 9. Druids Trail