Abbath naar Sint-Niklaas.

De “Dread Reaver Europe 2024” tour brengt Abbath op woensdag 24 januari naar De Casino te Sint-Niklaas. Een ideale gelegenheid om dit black metal ensemble live aan het werk te zien en te horen in België.

Abbath, genoemd naar de gelijknamig Noorse vocalist en gitarist die jarenlang het mooie weer hielp maken bij Immortal, werd in 2015 opgestart. Ondertussen zorgde Abbath voor drie full-album en daarvan is ‘Dread Reaver’ uit 2022 het meest recente van geworden. Naast Abbath zelf (artiestennaam voor Olve Eikemo) vind je bij de band ook nog Ukri Suvilehto (drums) en Ole André Farstad (gitaar). De bass wordt tijdens live concerten bespeeld door Andreas Fosse Salbu als we het goed hebben. Hoe dan ook, Abbath staat steeds garant voor een heel knap opgebouwde en heel krachtige set black metal. Wij, van MUSIKA, zagen de band al een aantal keer aan het werk en waren telkens onder de indruk. Zeker vorig jaar tijdens hun passages op het Franse Motocultor Festival in augustus waren erg onder de indruk van de live set van het viertal.

Maar vooraleer dit black metal ensemble het podium mag inpalmen zijn er eerst nog Toxic Holocaust en Hellripper. Het Amerikaanse Toxic Holocaust werd in 1999 opgestart en zorgt voor een mix van vooral thrash metal met ook invloeden uit speed metal en black metal. In de discografie van deze band vind je o.a. zes full-albums en daarvan is ‘Primal Future: 2019’ uit 2019 het meest recente werkstuk.

Hellripper is dan weer een solo project van de Brit, of moeten we zeggen de Schot, James McBain die dit speed metal / black metal in Aberdeen in 2014 heeft opgestart. Een aantal ep’s en een pak splits vind je terug in de discografie naast drie full-albums. Het meest recente werkstuk is het full-album ‘Warlocks Grim & Withered Hags’ dat op 17 februari 2023 op de markt kwam.

Drie bands waar wij, van MUSIKA, alvast naar uitkijken. Meer info omtrent dit concert vind je zeker en vast op www.biebob.be