Black River Sons: Skins

Black River Sons is een Franse band uit de buurt van het Noord Franse Rijsel (Lille). De band werd in 2016 opgestart en zorgde eerder voor een ep en in 2019 ook voor een eerste full-album met ‘Posion Stuff’. Het kwartet – tegenwoordig Emeric Martel (gitaar, vocals), Baptiste Duquesnoy (gitaar), Frédéric (bass) en Vincent Bourée (drums) – zorgt op ‘Skins’, het tweede full-album dus voor Black River Sons, voor tien tracks die een mix vormen van (bluesy) hard rock, classic rock en Southern rock. Het geheel klinkt zeker niet onaardig, maar wij, van MUSIKA, hebben toch overduidelijk onze bedenkingen bij het afgeleverde werk en dan vooral op vocaal. Op puur muzikaal vlak zit het vrij goed in elkaar, al horen we wel wat ideeën terug keren die we reeds eerder (en beter) gehoord hebben door andere bands. Maar goed, daar kunnen we eigenlijk nog mee leven. Waar we het veel moeilijker mee hebben is het accent dat we horen in de vocalen. En we bedoelen dan echt moeilijk, want eigenlijk beschikt Emeric over een goede stem die ons lichtjes “whisky soaked” in de oren klinkt. Eigenlijk een perfect passende combinatie met de muzikale strekking die de heren hier aanboren. Maar telkens opnieuw slaat dat accent toe en vinden we het nummer waarschijnlijk maar half zo goed als het eigenlijk zou moeten, want, ook daarin zijn we heel eerlijk, de nummers worden wel goed opgebouwd en gearrangeerd met soms verbluffend knap gitaarspel. Nu eens iets meer de kaart van blues trekkend, dan weer heel traditioneel stevig rockend en ook eens om de hoek kijkend richting soulvolle Southern rock. Heel spijtig dus van dat “verdomde” accent dat ons keer op keer doet afhaken.

Luc Ghyselen (60)

Music-Records

Tracklist: 1. Skins 2. Birds And Beasts 3. Out of Range 4. No Pain No Gain 5. Spit Me Out 6. Uncanny Land 7. Don’t Tell It Twice 8. Underneath 9. The Road 10. Lone Boy