Care Of Night: Reconnected

Het valt op dat het Italiaanse platenlabel Frontiers Records vaak AOR / melodic rockbands uit Zweden kan strikken. Dit Care Of Night werd opgericht in 2009 en bracht in 2013 een eerste ep uit met vier nummers. Ze werden hiermee door AOR Heaven opgepikt en in 2015 volgde hun echte debuutalbum ‘Connected’. De band werd vergeleken met Journey, FM en Toto al was dat vrij hoog gegrepen. De opvolger ‘Love Equals War’ kwam in 2018. Het gezelschap is na vijf jaar stilte terug met ‘Reconnected’, hun derde studioalbum. Insteek is ook hier een verscheidenheid van nummers in elkaar te knutselen, die vele luisterbeurten meegaan. Een wisseling in de rangen van de line-up legt de titel van de plaat uit. Anno 2023 vinden we zanger Calle Schönberg, gitarist Viktor Öström Berg, keyboardspeler Victor Berg, bassist Niklas Svensson Nattfare en drummer Linus Svensson. Ondanks alles blijft de band ernaar streven om klassieke melodieuze rock uit de jaren tachtig te maken, met hun eigen moderne kwinkslag. De weelderige synths die je naar het verleden laten katapulteren hoor je in de stevige rockers ‘Follow Through’ en ‘Street Runner’, ‘Tonight’, ‘Street Runner’ en ‘End Of A Chapter’. De knappe intro van het melodieuze oorwormpje ‘Caught Feelings’ is een pluimpje richting de snarenplukkers. Maar ook het tragere werk is overvloedig aanwezig. ‘No One Saves The World Alone’ is een bluesy oproep om het klimaat te redden. ‘Half Of My Heart’ is traditioneler door het pompende arrangement, dat naar een powerballad overhelt. ‘Wrong’ zit daar ergens tussen, geen ballad en geen rocker. Wat meer richting poprock is het swingende ‘Melanie’, waar ‘Stay With Me’ me aan de stijlvolle AOR van Toto doet denken. Afsluiter ‘You´ve Been Right Here All Along’ brengt een laatste portie softrock in een metalen jasje. Ook deze keer werden we verwend met melodieuze zang in harmonie met groove, pakkende refreinen en briljante gitaarsolo’s. De nummers klinken zwaarder doordat ze iets meer naar hard rock neigen, maar behouden telkens die AOR toegankelijkheid dankzij de vocale gruizige ondertoon. Wat ik tof vond, was het feit dat er een paar nummers bijzaten die merkelijk groeiden bij een volgende luisterbeurt. De kristalheldere productie was de kers op de taart.

Rocking Klingon (84)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Street Runner 2. Tonight 3. Caught Feelings 4. No One Saves The World Alone 5. Melanie 6. Half Of My Heart 7. Follow Through 8. Wrong 9. End Of A Chapter 10. Stay With Me 11. You´ve Been Right Here All Along