Malevolent: Malevolent (ep)

Liefhebbers van symphonic metal hebben er met Malevolent een band bij om naar uit te kijken. Malevolent is ontstaan naar de idee├źn van Nikolaas Van Riet, die je misschien ook kent van Keltgar, een band waar hij als gitarist / vocalist / componist aan bod kwam. Nikolaas zorgt hier voor vijf erg knap opgebouwde en gearrangeerde nummers die je ergens in het vakje cinematic symphonic metal kan onderbrengen. Maar de grootste troefkaart voor Malevolent lijken ons de vocalen van de Spaanse Celica Soldream, je misschien bekend als vocaliste van Era II Celtia of Heroica. De dame beschikt immers over een fantastische stem waarmee ze vele kanten op kan en dat bewijst ze hier ten overvloede. Dat Malevolent niets aan het toeval wil overlaten bewijst het feit dat men ook een aantal toppers inhuurde om het geheel verder gestalte te geven. Zo maken Koen Herfst (drums), Jan Verschueren (lead gitaar) en Mark Jansen (gast vocals) hun opwachting en werden deze vijf nummers onder handen genomen door Joost Van den Broek als producer en mixer. Maar zoals eerder gesteld: het is vooral de krachtige en veelzijdige stem van Celica die ons keer op keer vlot over de streep trekt. Dat samen met de uitstekende arrangementen zorgt er voor dat dit debuut van Malevolent duidelijk boven de middelmaat uitstijgt. Nu nog een aantal concerten ter bevestiging en dan zo snel mogelijk een full-album, aub.

Luc Ghyselen (90)

Necktwister

Tracklist: 1. Creations 2. Gaze 3. Light 4. Ways 5. The Awakening