Trick Or Treat: A Creepy Night Live

Trick Or Treat: een band, die ik destijds als tribute van Helloween leerde kennen, is doorgegroeid tot een volwaardige band. Sedert hun start in 2002 hebben ze zeven full-albums uitgebracht waarmee ze regelmatig live toeren. Meer dan tijd voor een livealbum zou ik zeggen. Deze Italianen lieten zo’n paar jaar geleden zelfs eens de ganse dierenriem als single passeren, waar ze elke maand een nieuwe single lanceerden. Met teksten over fantasie, cartoons en vreugde brengen ze een pak power metal waarvan ik instant happy van word. In de huidige line-up vinden we de startende leden Leone Villani Conti op bas, Guido Benedetti op gitaar, en zanger Alessandro Conti. In 2014 vervoegde ook gitarist Luca Venturelli en dit jaar nam Dario Capacci de plaats achter de vellen in. Met deze live registratie tonen ze hun geschiedenis van opzwepende power metal die terug gaat naar het debuutalbum ‘Evil Needs Candy Too’ uit 2006, gecombineerd met ‘When The Lights Fade Out (Santa’s in Trouble)’, waarop Sabaton / Majestica muzikant Tommy Johansson te horen is. De setlist bestaat uit een mix van energieke nummers, waar het bloed van Helloween door de aderen vloeit. Ze wekken nostalgie op maar verstoppen dit in een grappig jasje. Luister maar naar ‘Hungarian Hangover’. De fun, het vakmanschap en de creatieve kwinkslag waarmee ze op het podium staan, alles hebben ze in een dik uur samengevat. Altijd dat speelse randje dat er in slaagt om hun vakmanschap te minimaliseren, al speelt het gezelschap de pannen van het dak. Het feit dat alles zo vlotjes en prettig klinkt is een weerspiegeling van klasse. De vocalen, die ook aan Kiske doen denken, zorgen voor de kers op de taart. Elke band heeft wel van die nummers die niet mogen ontbreken. We denken aan de ‘Vodka’ van Sonata Arctica. Voor deze Italianen is het ‘Like Donald Duck’ geworden. Wie deze band nu pas ontdekt, moet die voorbije twintig jaar vlug inhalen!

Rocking Klingon (85)

Scarlet Records SC 441-0

Tracklist: 1. Intro Creepy Symphony 2. Have A Nice Judgment Day 3. Loser Song 4. Aquarius Diamond Dust 5. The Great Escape 6. Tears Against Your Smile (feat. Chiara Tricarico) 7. Cloudrider 8. Hungarian Hangover 9. Libra One Hundred Dragons Force 10. Take Your Chance (feat. Michele Luppi) 11. Rabbit’s Hill 12. Crazy 13. Like Donald Duck (feat. Luca Cabri)