Serpents Oath: Revelation

Serpenths Oath is een Belgisch black metal gezelschap dat we bij MUSIKA wel een warm hart toedragen. De band werd pas in 2020 opgestart maar de heren zitten zeker niet verveeld als het aankomt op muzikale inspiratie want met deze ‘Revelation’ is men aan een derde full-album toe! Het eerste album, ‘Nihil’ (2020), ontsnapte om de een of andere manier aan onze aandacht, maar sinds we de band een paar keer live aan het werk zagen en hoorden, zijn we eigenlijk “verkocht” aan hun gitzwarte en dreigende sound die misschien wel schatplichtig is aan de sound van bands als Dark Funeral, Gorogroth, Marduk en Sargeist om het maar bij die te houden. En, geef toe, er zijn mindere bands in het (sub)genre! Het tweede album van het gezelschap, ‘Ascencion’ (2022), vinden wij alvast een schot in de roos. Zodoende waren we wel benieuwd of het gezelschap – tegenwoordig Draghul (drums), Daenum (gitaar), Tes Re Oth (vocals), Mørkald (bass) en Baelus (gitaar) – dit kon evenaren of misschien zelfs overtreffen. Na een paar luisterbeurten kunnen we u nu al meegeven dat “evenaren” er zeker in zit, overtreffen weten we nog niet direct, want ‘Ascencion’ kennen we ondertussen door en door, terwijl deze ‘Revelation’ nog steeds op ons aan het inwerken is. Maar, we geven het opnieuw grif toe, het geheel bevalt ons wel degelijk. We krijgen immers gitzwart geweld te horen die de heren in meestal heel furieuze en energieke tracks gieten die onze nekwervels stevig op proef stellen. Hier en daar zorgen instrumentale nummers – dat zijn er na intro ‘Invocatio Genesis’ eigenlijk maar twee: ‘Invocatio Apocalypsis’ en ‘Invocatio Resurrectio’ – voor wat “rust” en “kalmte”, al blijft een donker gekleurde en dreigende sound wel diep op je gevoel inwerken zodat je er eigenlijk best wel ongemakkelijk van wordt. Toch zijn dit intermezzo’s die je wat afleiden van het helse en furieuze gitzwart dreigend en kil geweld dat de heren anders op je loslaten. Missie geslaagd? Wat ons betreft, zeker wel. Serpents Oath klopt met dit derde werkstuk zeker en vast op de deur naar meer erkenning en groter succes. Het is hen van hieruit van harte gegund.

Luc Ghyselen (90)

Odium Records

Tracklist: 1. Invocatio Genesis 2. Blood Covenant 3. Gateways To Tiamat 4. Purification through Fire 5. Invociatio Apocalypsis 6. Beyond The Void 7. Drakonian Gnosis 8. Path Of The Serpent 9. Invocatio Resurrectio 10. Cult Of Death 11. Unto Typhon 12. Pandaemonium