Soledriver: Return Me To Light

Mocht je een top tien van de hardst werkende songwriters de vijf voorbije decennia opmaken, zal je ongetwijfeld Michael Sweet (Stryper, Sweet & Lynch, Boston) erin tegenkomen. Zijn muzikale ei kon hij in diverse projecten en bands kwijt. Hierop heeft ook Frontiers gretig op ingespeeld, want met Soledriver krijgt de man opnieuw een mogelijkheid om zijn uitzonderlijk talent te laten horen. Samen met Alessandro Del Veccio (Hardline, Jorn) brengt hij ‘Return Me To Light’ uit, een schijf die bulk staat van catchy melodieuze rocksongs met een vleugje metal. Ze bundelen hun krachten om een pure rockplaat te maken waar passie, vuur en diepte zijn samengesmolten, met melodieuze inspiratie bij Toto, Foreigner of Journey. Over de line-up kunnen we kort zijn: zanger Michael Sweet, drummer Michele Sanna en de rest zoals gitaar, bas, keyboard en achtergrondzang doet Alessandro Del Vecchio. We vinden er rockers zoals de opener ‘Rise Again’ (https://www.youtube.com/watch?v=A1uDc5JEr1w&ab_channel=FrontiersMusicsrl), het stevige ‘To Be Saved’, het traag groovende ‘Out Of The Dark’, ‘Soul Inside’ en het titelnummer ‘Return Me To Light’ (https://www.youtube.com/watch?v=LLJVOC8X2tA&ab_channel=FrontiersMusicsrl). Door de plaat heen hoor je elementen van AOR-klassiekers zoals in ‘Anymore’, ‘Hope’s Holding You’ en ‘Eternal Flame’. In ‘Spinning Wheel’ (https://www.youtube.com/watch?v=tR1hqM4XuOA&ab_channel=FrontiersMusicsrl) hoor je de passie waarmee Sweet tekeer gaat. De uitnodigende rocker ‘Soul Inside’ zorgt voor een feel-good moment vlak voor de eerder sombere ballad ‘Wounded’ het album afsluit. Zoals het Italiaanse label het al vele keren eerder getoond heeft, is ook deze samenwerking van uitzonderlijk niveau. Alle nummers op ‘Return Me To Light’ zijn geweldig, wat zorgt voor een consistent maar niet langer verrassend album. Waar het allemaal boeiend begint, komt door de voorspelbaarheid echter toch wat sleet op de formule. Maar dat is een erg kleine opmerking tegenover het gepresteerde inspanningen van deze getalenteerde muzikanten. Ze zorgen voor een geweldige luisterervaring waar fans in het genre op zoek naar zijn.

Rocking Klingon (85)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Rise Again 2. Anymore 3. Pieces Of Forever 4. Hope’s Holding You 5. Spinning Wheel 6. Out Of The Dark 7. Eternal Flame 8. To Be Saved 9. Return Me To Light 10. Soul Inside 11. Wounded