Sarlic Bliss: Brægn Hæft

‘Brægn Hæft’ is het debuutalbum van de in 2021 opgestarte Duitse band Sarlic Bliss uit Mosbach, Baden-Wurttemberg. Hun sound is doom met hier en daar een vleugje post black metal of death metal. Hun sound is behoorlijk melodisch maar toch stevig genoeg voor de fans van dit genre. De zang is afwisselend grunts en zeer goede cleane zang: altijd een pluspunt in dit genre. De band slaagt er wonderwel in om diverse stijlen in éénzelfde nummer te combineren wat toch wel een verbluffend staaltje van muzikaal talent is. Het positieve is dat de band behoorlijk snel wisselt van genre en tempo waardoor je nooit een moment krijgt van “nu heb ik het wel een beetje gehad” en zowel de fans van de melodischer, rustiger momenten als die van het sneller, ruwere werk dit wel zeer goed zullen vinden. Alles klopt hier eigenlijk wel. Zes prima nummers, voortreffelijk gitaarspel, uitstekend drumwerk vooral bij de snellere nummers, prima zang en het gebruik van piano en strijkers geeft de band bij momenten een My Dying Bride kantje. Voor een debuutalbum is dat alvast grote klasse. Absolute koopwaar voor fans van doom / death. Fans van My Dying Bride, Paradise Lost, de oude Katatonia zullen hiervan lusten.

Bart Verlinde (85)

MDD Records MDD 266

Tracklist: 1. Darkest Desire 2. Lust 3. Flotian Swefn 4. The Truth Within 5. Invidia 6. Departed Grace