Graveless Dead European Assault 2023, 26 oktober 2023.

Anal Vomit, Goat Vomit Noise, Fall Of Seraphs, Fierce Cult @ Hell, Diest.

De “Graveless Dead European Assault”-tour die halt hield in Hell omvatte vier van de vijf bands: Fierce Cult, Fall Of Seraphs, Goat Vomit Noise en Anal Vomit. Monolith voegde zich jammer genoeg pas een dag later toe. Maar vier bands op een doordeweekse avond, dat is eigenlijk wel genoeg.

*Foto’s: Fierce Cult*

Ondanks de lage opkomst speelden de bands alsof ze voor een volle zaal stonden. Fierce Cult, een band opgestart in de Spaanse hoofdstad Madrid in 2017, had de eer om de avond op te starten. De heren deden dat met volle overtuiging zodat hun versie van van groove metal en death metal goed tot zijn recht kwam.

*Foto’s: Fall Of Seraphs*

Fall Of Seraphs, een Franse band opgestart in 2014 in de buurt van Chevanceaux, volgde. Net als de opener van deze avond kreeg ook dit gezelschap dertig minuten toebedeeld om hun furieuze blackened death metal te zaal in te spuwen.

*Foto’s: Goat Vomit Noise*

Het Italiaanse Goat Vomit Noise leek wel de publiekslieveling vandaag. Dit gezelschap opgestart in Ancona in 2012 heeft reeds vier full-albums en een ep op de markt. Hun thrashing black metal / death metal mix kunnen we enorm goed smaken.

*Foto’s: Anal Vomit*

Anal Vomit uit Lima, de hoofdstad van Peru, sloot de avond af. We waren benieuwd hoe de zanger het er vanaf zou brengen, want hij had zich de hele avond rreds verdiept in onze rijke biercultuur. Maar Anal Vomit stond er en als een machine vuurde het gezelschap zijn grinding death metal op ons en dat zonder ook meer even te verpinken. De zanger van het illustere Vlaamse Slaughter Messiah kroop ook even mee het podium op om een Sepultura cover mee te zingen.

Onze death metal ziel is weer gevoed, voor even toch.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.