Battle Beast in België op 23 november.

Op donderdag 23 november is het Finse power metal gezelschap Battle Beast opnieuw in België. Deze hier te lande toch wel populaire band is immer op tournee met hun “The Circus Is Coming To Town”-tour en maakt zodoende ook een tussenstop in Kavka te Antwerpen.

Battle Beast werd in de Finse hoofdstad Helsinki opgestart in 2005. Het gezelschap werkte rustig aan een muzikale carrière want het eerste full-album, ‘Steel’, kwam er pas in 2011, nadat men ook reeds vier demo’s had uitgebracht. Hun muzikale mix van vooral heavy metal en power metal bevat ook wat kenmerken van hard rock en dankzij vocaliste Nitte Valo kreeg de band wel een eigen gezicht. In 2012 verliet Nitte de band en werd ze vervangen door Noora Louhimo. Het bleek een fantastische wissel te zijn want de populariteit van Battle Beast gaat, zeker hier in België, met elk nieuw album nog de hoogte in. Om het zesde full-album van de band, ‘Circus Of Doom’ (2022), nog wat extra onder de aandacht te brengen is deze ‘The Circus Is Coming To Town”-tour er. En vergeet het niet: de albums zijn heel sterk, maar tijdens live concerten doet Battle Beast er steevast nog een schepje bovenop.

Hun landgenoten van Brymir mogen de zaal nog eerst wat opwarmen. Deze band werd eveneens in de Finse hoofdstad opgestart, maar dan wel in 2006. Ze zorgen voor een mix van symphonic death metal, melodic death metal en pagan metal. Brymir zorgde reeds voor vier full-albums, maar lijkt pas met de twee laatste albums echt boven water te komen. ‘Wings Of Fire’ (2019) kreeg erg goede kritieken en ook opvolger ‘Voices In the Sky’ doet het goed als je de critici mag / kan geloven.

Meer info omtrent dit concert vind je alvast op www.biebob.be, want het is niet omdat Biebob, Vosselaar er niet meer is dat deze organisatie er de brui heeft aangegeven. Ook op www.kavka.be vind je extra info.