Nasty Savage, 22 oktober 2023.

Nasty Savage, World Decay, Violent Sin @ Hell, Diest.

Het Amerikaanse thrash metal ensemble Nasty Savage was afgelopen weekend voor slechts twee shows in Europa: eentje op een Duits festival, en de andere show wist Hell (in Diest) te strikken. Als support werd gekozen voor twee Belgische bands.

*Foto’s: Violent Sin*

Opener van de avond was Violent Sin, een West-Vlaams gezelschap met Brusselse zanger dat zich onderdompelde in een put gevuld met heerlijk smerige, vuile blackened speed metal. De band, met een knap eerste full-album – Serpent’s Call’ – onder de arm, had dan ook geen enkele moeite om het vroeg opgedaagde publiek mee te krijgen.

*Foto’s: World Decay*

Na deze slachtpartij was het de beurt aan het Limburgse World Decay, dat ons trakteerde op een meer classy thrash met een vies randje. Ook dat werd zonder meer gesmaakt door de aanwezigen. Strakke set van dit gezelschap dat een ep en een demo op de wereld los liet!

*Foto’s: Nasty Savage*

Maar, eerlijk is eerlijk, iedere aanwezige was al tijdens zijn aankomst aan het wachten op Nasty Ronny met zijn Nasty Savage. De band had geen merch meer bij, tot teleurstelling van velen. Alle shirts waren de avond voordien uitverkocht. Jammer, maar helaas… De spanning steeg toen de band op het podium stond, maar er was nog geen Ron te zien. Je voelde het publiek ongeduldig worden. De paar minuten geduld werden beloond toen hij het podium besteeg. Als Ron ergens komt: “he owns the place”. Zo ook Hell, wat volgens Ron’s fantasie een bus was. Een bus die ons meenam naar lang vervlogen tijden. Het publiek at allemaal uit zijn hand. Zei hij ‘Nasty’ dan volgde er luidkeels ‘Savage’ vanuit een bijna uitverkochte Hell. Het nieuwe nummer, waarvan van ik de naam vergeten ben, werd instrumentaal gebracht, maar beloofde veel goeds voor een nieuw album. Doet ie het of doet ie het niet? Hij deed het: traditie getrouw vermorzelde hij een oude tv, om dan zijn hoofd erdoor te steken. Beetje bloederig tafereel. Uniek was ook dat Ron een papieren vlieger maakte tijdens de show, zijn voorhoofd afveegde en het vliegertje in het publiek gooide. Dat hadden we nog nooit gezien… Kortom, een fantastische avond, in een volle Hell!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.