Pluto Fest is er dit jaar op 18 november.

Pluto Fest is een uiterst gezellig festival dat zich jaar na jaar mooi op de metalkaart weet te zetten wegens het feit dat de organisatoren oog en oor hebben om voor een knappe affiche te zorgen. Dit jaar zorgt Pluto Fest opnieuw voor zes bands. Zoals elk jaar gaat deze editie ook nu weer door in zaal AMB8 te Oosterzele.

Cobracide is een opkomende nog jonge trash metal band die ook wel wat death metal invloeden in zijn sound weet te mixen. De band, uit de buurt van Brugge, werd pas in 2021 opgestart, maar zorgde ondertussen wel voor ene heel knappe ep.

Ook Shocker is een West-Vlaamse band. Deze band, uit de buurt van Kuurne, werd in 2018 opgestart en zorgt voor ene mix van heavy metal en hard rock. Een eerste ep zag het levenslicht in 2021 en sinds kort ligt er met ‘Fractured Visions Of The Mind’ een eerste full-album in de rekken.

Nog meer West-Vlaams geweld krijg je met Aeveris, een in 2021 opgestarte band, maar dan wel een waarvan de leden reeds een pak ervaringen uit andere bands meebrengen. De heren zorgden vorig jaar voor een eerste full-album met ‘White Elephant’. Muzikaal kan je de band, met wat goede wil, in het vakje metalcore plaatsen.

Aktarum werd in 2005 opgestart en staat voor een heel opwindende mix van black metal en folk metal dat ze zelf, zeker in de begin jaren bestempelden als troll metal. De band zorgde reeds voor twee ep’s en drie full-albums. Het meest recente werkstuk van dit gezelschap is het album ‘Trollvengers’ dat vorig jaar op de markt kwam. En hoe goed we al deze releases ook vinden, het is tijdens live concerten dat de band ons telkenmale omver weet te blazen.

Thorium werd in 2016 opgestart door een aantal muzikanten die samen uit Ostrogoth waren gestapt, aangevuld met wat extra leden. Dit gezelschap zorgt voor een mix van heavy metal en power metal dat reeds mooi in de verf wordt gezet op twee full-albums en een ep. Een derde full-album, ‘Extraordinary Journeys, Pt. I’, wordt aangekondigd voor halfweg oktober. Net op tijd dus om een pak nieuwe songs te laten horen op deze editie van Pluto Fest.

Ancient Rites mag afsluiten. Deze band werd in 1988 opgestart in de buurt van Diest en zorgt voor een muzikale mix waar we o.a. elementen uit black metal, thrash metal en Viking metal in ontdekken. Enkel vocalist Gunther Theys overleefde alle wisselingen in de line-up. In de uitgebreide discografie van Ancient Rites kan je, naast een ep en wat splits, ook zes full-albums vinden al dateert het laatste werkstuk, ‘Laguz’, ondertussen wel van 2015.

Dit zijn meteen zes goed redenen om je ticket te bestellen voor dit sympathieke festival. De deuren gaan er open omstreeks 15u00. Meer info vind je alvast op www.new-pluto.be