Malevolent Creation, 20 september 2023.

Malevolent Creation, Witchmaster, Storm Upon The Masses @ Hell, Diest.

Onder de noemer “The Metal Commandments” kregen we op woensdag 20 september drie bands te verwerken in dé Diestse rock en metal tempel Hell. Fotograaf Peter Vangelder zorgde voor volgende fotoreportage. Hij stipte aan dat opener Storm Upon The Masses het publiek al meteen mee kreeg, dat Witchmaster het publiek nog wat enthousiaster maakte en het meest fotogeniek over kwam, en dat de sound van Malevolent Creation hem het meest beviel.

*Foto’s: Storm Upon The Masses*

Storm Upon The Masses is een death metal band die in de buurt van Zonhoven werd opgestart in 2009. Men zorgde reeds voor een ep, ‘Vengeance Of Madness’ (2015), en een full-album, ‘The Ones Who Came Back’ (2018).

*Foto’s: Witchmaster*

Het Poolse Witchmaster is actief sinds 1996 en zorgt voor een mix van black metal en thrash metal. In de discografie van deze band vinden we o.a. zes full-albums en daarvan is ‘Kaźń’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente werkstuk van.

*Foto’s: Malevolent Creation*

Het Amerikaanse Malevolent Creation is nog langer actief, want de band werd in 1987 opgestart in Buffalo, newYork vooraleer men Fort Lauderdale, Florida als thuisbasis verkoos. Deze death metal band zorgde reeds voor dertien full-albums zodat de heren heel wat keuze hebben om een knappe setlist samen te stellen. Het meest recente werkstuk van dit gezelschap is een split (drie nummers van Malevolent Creation) met Monstrosity dat eerder dit jaar het levenslicht zag.

Foto’s: Peter Vangelder.