Conquer Divide: Slow Burn

Voor wie nog niet eerder gehoord heeft van Conquer Divide: deze all female band werd in 2013 opgestart en wordt meestal in het vakje metalcore en / of post hardcore ondergebracht. Tussen 2018 en 2020 stond de band op non actief en het gezelschap kende ook al heel wat wisselingen in de line-up die tegenwoordig zou moeten bestaan uit Kiarely “Kia” Castillo (clean vocals), Janel Duarte (unclean vocals, bass), Kristen Sturgis (gitaar), Isabel “Izzy” Johnson (gitaar) en Samantha “Sam” Landa (drums). Met ‘Slow Burn’ is Conquer Divide aan een tweede full-album toegekomen. Het titelloze debuut was er in 2015 zodat fans van dit gezelschap nu toch reeds een tijdje op hun honger bleven zitten. ‘Slow Burn’ telt dertien tracks die best wel knappe momenten telt. Toch willen we dit album niet resoluut als aanrader bestempelen. We zijn wel fan van veel variatie in kracht, tempo en ritme, en dat komt hier heel zeker aan bod. Ook de wisselingen tussen de cleane stem van Kiarely en de stevige vocalen van Janel weten we bij momenten heel goed te smaken. Ook qua opbouw van de nummers zit het, meestal toch, goed. Toch hebben we er moeite mee om compleet overstag te gaan. En daar zitten de toch wel vele rustiger momenten voor veel tussen. Want sommige van die momenten neigen, naar onze smaak dan toch, nogal erg richting pop / rock. Daar hebben we toch wel moeilijk mee. Maar goed, niet elkeen zal onze mening delen en dat is maar goed ook want zo krijgen we een pak extra muzikale (sub)genres te horen. Wie dus houdt van best wel grote contrasten tussen heel furieus geweld – ja, we kunnen dan overduidelijk de term metalcore gaan gebruiken – en soms enorm rustige en kalme passages – die dan weer een poppy randje meekrijgen – kan deze ‘Slow Burn’ vast en zeker een kans geven. Maar kom achteraf niet zeggen dat we u niet gewaarschuwd hebben.

Luc Ghyselen (70)

Mascot Records

Tracklist: 1. Atonement 2. N E W H E A V E N 3. Paralyzed 4. welcome2paradise 5. PRESSURE 6. system_failure 7. playing w/ fire 8. Over It. 9. Afterthought.wav 10. the INVISIBLE 11. wide awake 12. OnlyGirl 13. gAtEkEePeR