Never Obey Again: The End Of An Era

Met ‘The End Of An Era’ krijgen we het debuut te horen van het Italiaanse Never Obey Again, een female fronted metal band die wij, van MUSIKA, in het vakje alternative metal willen onderbrengen, al maakt het voor ons eigenlijk weinig uit in welk muzikaal vakje een bepaalde band wil onderbrengen. Dit volledig terzijde natuurlijk. Via ‘The End Of An Era’ maak je kennis met deze band uit Milaan. Het vijftal – Christiano Trappoli (bass), Alex Pedrotti (gitaar), Alessandro Tuvo (gitaar), Matteo Malchiodi (drums) en Carolina Bertelegni (vocals) – zorgt voor tien nummers als je het uiterst korte titelnummer, dat het album opent, meetelt. Wij beschouwen het eerder als een instrumentale intro waarmee je nog vele kanten op kan. Het is dus eigenlijk pas vanaf ‘The Storm’ dat Never Obey Again zijn ware gelaat toont. We krijgen mooi opgebouwde nummers te horen, maar die raken ons niet diep genoeg om van een voltreffer te spreken. Zo kabbelt het geheel mooi verder. Kracht en melodie worden samen gebracht in deze nummers. Maar ook een pak elektronica komt langs, en daar zijn wij niet zo’n fan van.. De voornaamste troef voor Never Obey Again lijkt ons de stem van Carolina te zijn. Maar of je het enkel daarmee red, betwijfelen we eerlijk gezegd wel. Daarmee willen we bedoelen dat er nog x-aantal andere bands zijn waar een schitterende stem de grootste troef vormt, maar waar de nummers ons wel diep weten te raken. We gaan zeker niet beweren dat we deze ‘The End Of An Era’ ondermaats vinden, heel zeker niet, maar we staan ook absoluut niet echt te springen om het vervolg verhaal te kennen van Never Obey Agian. Een niet onaardig debuut is, maar toch niet veel meer dan dat. Dat is althans onze visie, maar … wie zijn wij?

Luc Ghyselen (65)

Scarlet Records SC 437-0

Tracklist: 1. The End Of An Era 2. The Storm 3. Toxic Feelings 4. Take Care Of You 5. Stronger 6. Wake Up 7. Underdog 8. What If 9. 945 10. Zombie