Imperial Tide: Existence In Crisix (ep)

Imperial Tide is reeds een tijdje actief en doet al wat stof opwaaien in hardcore middens in USA. Een single, ‘Slip’, werd al eerder op de markt gebracht: je vind er ook een clipje van op het wereldwijde web. Nu komt het vijftal – Landon Hill (vocals), William Barber (gitaar), Keene Dadian (gitaar), Tanner Galambas (bass) en Russel Schoenbeck (drums) – eraan met een eerste zes tracks tellende ep. Het vijftal wil nog meegeven dat de nummers tot stand kwamen door goed rond zich heen te kijken naar de omgeving die we met zijn allen intussen hebben gecreëerd en die lijkt hen, maar ook ons, op zijn zachtst gezegd niet echt rooskleurig. Het kwintet vertaalt dit in zes tracks die een mix vormen van hardcore en metal, maar waarin we ook heel wat elektronische blieps en bloops horen. Geluiden dus die ons allerminst bevallen en die er eerder voor zorgen dat we ons ergeren dan dat we genieten. En daar we nu ook niet de grootste fanaten zijn wat betreft hardcore, is deze ep niet echt “our cup of tea” geworden. Maar … zoals steeds: beluister een oordeel vooral zelf!

Luc Ghyselen (45)

Mascot Records

Tracklist: 1. King Of The Gutter 2. Off The Leash 3. Slip 4. R.A.T. 5. Blood On The Streets 6. Malice In The Palace